Виктория ще бъде българският представител на 65-тото издание на Евровизия,

...
Виктория ще бъде българският представител на 65-тото издание на Евровизия,
Коментари Харесай

Виктория ще представи България на Евровизия 2021

Виктория ще бъде българският представител на 65-тото издание на Евровизия, което ще се организира през 2021 година. Тя трябваше да показа страната ни на Евровизия 2020 в Ротердам с песента “Tears Getting Sober”, само че музикалната конкуренция беше изместена за 2021 година поради пандемията от ковид в Европа.

Генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков беше безапелационен, че Виктория заслужава втори късмет на Евровизия: “Международните реакции от избора на Виктория и на българската ария потвърждават, че тя има място на тази сцена. Надявам се да продължим партньорството си и да представим България през 2021 година”.

Виктория не скри страстите си: “Много съм горда, че ще мога да престава България през 2021 година. Решението за анулация на Евровизия беше голям потрес за мен и екипа ми, тъй като работихме доста интензивно по основаването на “Tears Getting Sober” и по моята подготовка за състезанието, който трябваше да се преведе този май в Ротердам. Сега ще имам опция да се приготвя още по-добре и през 2021 година да накарам България да се гордее с мен. Решението обаче е разумно и разбираемо на фона на протичащото се по света. Сега просто не е времето за това. Смятам, с цел да осъществим всички проектите си за бъдещето и страхотните си планове в професионален и персонален проект, първо би трябвало да останем живи и здрави.”

Българското присъединяване на Евровизия 2021 се осъществя като публично-частно партньорство сред Българска национална телевизия и Ligna Group. Геновева Христова, изпълнителен продуцент от страна на Ligna Group съобщи: “Вярваме, че нашето партньорство за Евровизия 2020 с Националната телевизия, с поддръжката нa iCard, през миналите 5 месеца беше извънредно сполучливо и резултатите са на разположение. Реакциите за “Tears Getting Sober” го потвърждават. Започваме подготовката за 2021 година още от в този момент. Научихме доста през миналите месеци и започваме акцията си за идващото издание на Евровизия още по-целенасочени. Въпреки разбираемото отчаяние, здравето на всички е преди всичко. За всичко останало има време и място.”

Българската ария “Tears Getting Sober” беше един от любимците за успеха на Евровизия 2020 преди състезанието да бъде анулиран. Композицията провокира голям интерес измежду интернационалните публицисти и почитателите на музиката по света и трансформира Виктория е един от най-обсъжданите български актьори. Организаторите на състезанието от Европейския съюз за радио и телевизия оповестиха на 20 март, че участниците в състезанието през 2021 година ще би трябвало да се явят с нови песни. Това значи, че съгласно разпоредбите на състезанието “Tears Getting Sober” не може да бъде българската ария на Евровизия 2021.



На 18 март уредниците на Евровизия от Европейския съюз за радио и телевизия оповестиха, че 65-тото издание на музикалната конкуренция ще бъде изместено за 2021 година.

Причината за крайното решение е разпространяването на COVID-19 в Европа и провокациите пред уредниците, които вършат невероятно реализирането на най-мащабното телевизионно шоу в света. Конкурсът Евровизия събира пред екрана над 200 милиона фенове от целия свят, а за тазгодишното издание бяха продадени на 80 хиляди билета.

По-рано бяха анулирани редица огромни събития в Европа и света като стартове от Формула 1 и Европейското състезание по футбол.

На 28 март Виктория възнамерява своя първи онлайн концерт онлайн от вкъщи си в София, с който прави жест към почитателите и почитателите си. Той ще бъде излъчен гратис на eurovision.icard.com от 20 часа българско време.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР