Виктория Ребенсбург спечели първото състезание при дамите от Световната купа

...
Виктория Ребенсбург спечели първото състезание при дамите от Световната купа
Коментари Харесай

Германка спечели първия старт от Световната купа в алпийските ски

Виктория Ребенсбург завоюва първото съревнование при дамите от Световната купа по ски алпийски дисциплини. Германката победи в гигантския слалом в австрийския зимен център Зьолден с време 1:55.20 от двата манша.

Тя беше трета след първото втурване, а във втория манш даде четвърти резултат, само че това ѝ разреши да вземе своята 12-а победа в гигантския слалом. Ребенсбург, която е на 28 години взима първа победа от 20 март 2016 година, когато победи още веднъж в великански слалом в Санкт Мориц. Германката към този момент има 14 победи за Световната купа.

" Това е необикновено, получи се ужасно съревнование и се веселя, че съумях да надделея в такава сериозна конкуренция. Определено се усещах добре след първия манш и мисля, че можех да бъда още по-бърза. Това се получи във второто втурване ", сподели Ребенсбург.

Втора, на 14 стотни зад нея се подреди Теса Уорли. Французойката, която е носителка на Малкия бистър глобус в дисциплината за предишния сезон направи едва първо втурване, а във втория манш беше с втори най-хубав резултат. Подиумът добави Мануела Мьолг, която водеше след първия манш. Италианката не съумя да стане най-възрастната победителка в старт от Световната купа и изостана на 53 стотни зад Ребенсбург.

Четвърта се класира представителката на домакините Щефани Брунер, а носителката на Големия бистър глобус Микаела Шифрин остана пета.

Линдзи Вон се завърна на пистата след лекуване на травма и застана на старт в гигантския слалом за първи път от 637 дни. Легендарната американка, която преследва върха на Ингемар Стенмарк за най-вече победи в Световната купа, не съумя да се класира за втория манш. Тя остана едвам 34-а в първото си втурване, на 3.31 секунди зад Мануела Мьолг.

 Линдзи Вон започва с 32-и номер, само че не съумя да се класира за втория манш.
© Reuters

Линдзи Вон започва с 32-и номер, само че не съумя да се класира за втория манш.

" Определено е шокиращо за мен, нямах нужната скорост и темп. В първите три порти се усещах добре, само че по-късно всичко се провали. Не натисках толкоз доста и по тази причина нямаше по какъв начин да се класирам за втория манш. Искаше ми се да се показва по-добре и да печеля точки, само че какво да се прави ", сподели Вон.

Утре е стартът при мъжете, които също ще карат великански слалом на глетчера Ретенбах. Следващото съревнование при дамите е слаломът в Леви, Финландия на 12 ноември.

" Ауди " остава спонсор на Световната купа

Междувременно немският авто производител " Ауди " удължи контракта си с Международната федерация по ски (ФИС). Партньорството сред двете страни датира от 2002 година, а последният контракт беше подписан през 2012 година и изтичаше в края на сезона.

" Ауди " остава спонсор на Световната купа най-малко до 2022 година Финансовите параметри не бяха оповестени, само че предходния контракт сред двете страни беше на стойност 5 млн. евро на година и беше най-големия, подписван в миналото от ФИС.

 Германка завоюва първия старт от Световната купа в алпийските ски
© Reuters

Германският производител употребява ловко Световната купа по ски, с цел да популяризира своите коли със задвижване Quattro, които са проходими на всевъзможни терени. Освен това " Ауди " е спонсор на Световната купа по ски тичане, както и на останалите северни дисциплини.

" Радваме се, че можем да обявим удължаването на нашето партньорство и то тъкмо преди началото на олимпийския сезон. Това разрешава на " Ауди " да остане измежду водещите марки и сътрудници на един от най-обичаните спортове в света ", сподели Томас Глас, шеф в автомобилната компания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР