Виктория Грищенко, специалист по интелектуална собственост от Киев, пристига в

...
Виктория Грищенко, специалист по интелектуална собственост от Киев, пристига в
Коментари Харесай

Украинците в Израел — от една военна зона в друга

Виктория Грищенко, експерт по интелектуална благосъстоятелност от Киев, идва в Израел единствено преди 10 дни, като чака с неспокойствие краткотрайно спиране на експанзията на Русия против нейната татковина.
Прочетете още
„ Но аз единствено избягах от една война в друга. И споделям това с горчива усмивка на лицето си “, сподели Гришченко, която не е напускала Киев от началото на нашествието на съветския президент Владимир Путин в Украйна преди повече от 19 месеца.

Сутринта на 7 октомври тя се разсънва в Петах Тиква, град на 10 километра източно от Тел Авив, когато Хамас изстреля хиляди ракети по Израел тъкмо като в Киев на 24 февруари 2022 година В допълнение към ракетните обстрели, бойци на Хамас нахлуха в Израел, убивайки стотици и отвличайки десетки други. В отговор Израел стартира широкомащабно нахлуване и блокада на Газа.

„ Мога да сравня двете войни. И Хамас работи тъкмо като Русия. Идентични офанзиви, идентични зверства “, споделя Грищенко. „ Виждам, че това е същото зло, което пристигна при нас. “

Според украинските управляващи тя е измежду повече от 1000 украинци, които са поискали евакуация от Израел, до момента в който други 200 украински жители са блокирани в линията Газа. Първият евакуационен полет от Израел е плануван за събота, като има още един за неделя.

Грищенко се надява да се качи на един от евакуационните полети и да се върне в Украйна, макар другата война, която продължава да бушува там.

От няколко дни съветските сили щурмуват Авдиевка, промишлен град в региона на Донецк в Украйна, за да обкръжат украинските сили, които се бият там. Въпреки че военните карти от плана DeepState демонстрират, че силите на Москва са спечелили известна територия на север от Авдиевка, Генералният щаб на украинската войска твърди, че украинските войски към момента държат линията в града.

В Близкия изток към 1300 души в Израел са починали в спора до момента, до момента в който публични лица в Газа споделят, че повече от 1500 души са били убити там при ответните удари на Израел.

Сред жертвите има и украинци.

„ Броят на починалите украинци в Израел се усили до седем души. Консулите подхващат ограничения за репатрирането на телата “, сподели представителят на украинското външно министерство Олег Николенко в изказване в четвъртък. „ Още девет украинци се считат за изчезнали.

„ Около 200 украинци са декларирали желанието си да се изтеглят от линията Газа “, сподели Николенко. Но „ заради неналичието на сигурност заминаването сега е невероятно “, сподели той. „ Министерството на външните работи, украинските посолства в Израел, Египет и Йордания, както и други институции на Украйна, поставят дейни старания за извеждането на нашите хора допустимо най-скоро “.

Пресслужбата на украинското външно министерство написа, че Киев възнамерява да изтегля украинци в други страни в Европа с първия полет, плануван за Румъния.

„ Паниката е неприятен асистент. За да решите нещо, би трябвало да имате спокоен разум. За страдание, сърцето и душата не постоянно следват това “, сподели Гришченко.
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР