Виктор Викторов (вляво) и Васил Георгиев - основатели на МуMall

...
Виктор Викторов (вляво) и Васил Георгиев - основатели на МуMall
Коментари Харесай

Виктор Викторов и Васил Георгиев: Планираме да навлезем на още пет пазара

Виктор Викторов (вляво) и Васил Георгиев - създатели на МуMall

Още по тематиката
Потенциални клиенти на " Семантика " са всички в бизнеса с електронна търговия

Виктор Викторов и Васил Георгиев са създатели на електронната платформа за търговия с облекла, обувки, спортни артикули и аксесоари Виктор Викторов приключва висшето си обучение в City University of Seattle през 2011 година По време на следването си създава няколко web плана, последният от които е MyMall. и Централна Европа. международната мрежа на интернационалната организация Endeavor,

На последния интернационален селекционен панел в Лондон вашата компания MyMall стана част от международната мрежа на Endeavor. Каква беше конкуренцията и какви са изгодите от приемането ви в предприемаческата организация

- Васил Георгиев: Одобряването на претендентите за участие е дълъг и сложен развой, състоящ се от няколко стадия. Първоначално всеки от претендентите би трябвало да преодолее предварителна местна селекция, с цел да бъде утвърден и позволен до финалния стадий. Наложи се да минем през доста изявленията, на които освен представяхме компанията си, само че и трябваше да отговаряме на поставените въпроси от шестчленен интернационален селекционен панел. Оценяваха ни приети имена на локално и международно равнище, хора с извънреден опит и експертиза, които освен следяха дали отговаряме на заложените критерии, само че и дадоха скъпи насоки и препоръки за бъдещето ни развиване. Сигурен съм, че всички явили се претенденти са положили доста старания, с цел да доближат до селекцията на интернационалното жури, само че там бяха утвърдени едвам половината от тях. Подборът е доста прецизен и акуратен, като в най-голяма степен се преценя перспективността на една компания, както и опцията да развие капацитета си в бъдеще. Настоящото участие в Е за нас е стъпка напред в вярната посока, защото ни вкара в интернационалната бизнес и предприемаческа среда като равносилен сътрудник паралелно с милиардни и даже мултимилиардни компании. На последващо място приемането ни за пълновръстен член на организацията е позитивна оценка за всичко, осъществено от нас дотук, и неоспорим тласък да продължим да работим и се развиваме. Членството ни дава и опция да получим поддръжката и достъп до опита на персони в предприемаческата сфера, които към този момент са минали по пътя, по който ние вървим сега. Те могат да ни оказват помощ със своите препоръки и насоки да избегнем грешките, които те са позволили, с цел да достигнем по-бързо и елементарно идващото равнище в нашето израстване. В организацията участват и доста капиталови фондове и евентуални бизнес сътрудници.

Какъв е бизнес моделът на вашия онлайн магазин и какво го отличава от съперниците?
- Виктор Викторов: С годините успяхме да изградим лесна и налична онлайн платформа. В това точно е и смисълът на онлайн търговията - пести време и старания, като в същото време предлага огромно многообразие от артикули. Чрез потребителите имат достъп до продуктите на десетки интернационалните снабдители. Портфолиото ни е голямо за мащабите на нашия район и няма аналог все още. В допълнение, улесняваме потребителите с обслужване на роден език, опция за заплащане с натрапен платеж и безпроблемно връщане на закупените артикули. При създаването и поддържането на онлайн магазина ни използваме най-съвременните технологии и методики, които въпреки и невидими за клиента, в действителност разрешават гладко извършване на покупки и качествено обслужване.

- Васил Георгиев: Когато стартирахме плана, използвахме термина " онлайн мол ". Тогава думата мол беше много известна и искахме да създадем концепцията по-достъпна за потребителите. В сегашния миг по-използваният термин е Marketplace

Кои са най-купуваните артикули посредством вашата платформа? Променя ли се търсенето в годините?
- Виктор Викторов: Не бих споделил, че има особени промени във типа на търсените артикули, желани остават основно по-бюджетните от тях. Нашият магазин предлага огромно многообразие от артикули, някои от които със сезонен темперамент, заради което в избрани времеви интервали някои са по-предпочитани. Стремим се наборът от поддържаните от нас артикули да е целогодишно идентичен, с цел да може да удовлетворяваме навреме потребностите на клиента. Наблюдава се леко увеличение на междинната стойност на поръчката през годините – ългария от 50 на 63 лв..

MyMall развива активност освен в България, само че и в Гърция и Румъния. Какви са спецификите на тези пазари, какво е особеното? Планирате ли да влезете на други пазари?
- Васил Георгиев: Румъния и Гърция са доста забавни пазари и, несъмнено, много по-мащабни. За нас в началото беше предизвикателство да развием активността си и там, защото нямахме никакъв сходен опит. Оказа се, че системата ни на работа е задоволително добра, с цел да може да се утвърдим като водещ онлайн търговец и в тези страни. Наложеният платеж също е желан способ на заплащане измежду потребителите в тези страни, а и като цяло няма особени разлики в желаните артикули. Единствено междинната стойност на поръчката е доста по-висока – в ърция 120 лева, в умъния – 95 лева, което, допускам, се изяснява с по-високата покупателна дарба на потребителите. Убедихме се, че откакто разполагаме с точно работещ бизнес модел, той е относително елементарно използван и на други пазари, като само се постанова да увеличим мащаба и пропорциите на деяние. До края на идната година планираме навлизането на още пет пазара, като целим лидерски позиции и на тях.

Колко са направените до момента вложения в MyMall и по какъв начин мерите успеваемостта от това, което оферирате?

Какви са финансовите резултати на компанията за 2016 и какъв е трендът?

Какво е бъдещото развиване на MyMall? Предвиждате ли нови вложения?
- Виктор Викторов: Целим да бъдем водач в нашия сегмент на пазарите, на които присъстваме сега, а и на бъдещите. Досега сме получили милион и половина лв. вложения от наши сътрудници и вложители, което ни даде опцията да увеличим потенциала си на работа. Бъдещото ни развиване е обвързвано главно с разширение на продуктовото ни портфолио и стъпване на нови пазари. Ще продължим да предлагаме една високотехнологична и стандартизирана услуга, само че в същото време лесна и налична за всички наши консуматори, в което точно е и смисълът на онлайн търговията.

Интервюто взе Мара ГЕОРГИЕВА
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР