Виктор Троицки успя да овладее нервите си и се класира

...
Виктор Троицки успя да овладее нервите си и се класира
Коментари Харесай

Любимецът на публиката Виктор Троицки обърна Денис Истьомин

Виктор Троицки съумя да овладее нервите си и се класира за четвъртфинал на Sofia Open 2018. Сърбинът победи състезаващият се за Узбекистан руснак Денис Истьомин със 7-6(4), 1-6, 7-6(5) в мач, траял 2 часа и 7 минути. Троицки ще играе на следващия ден с по-добрия от конфликта сред №1 Стан Вавринка и квалификанта Мартин Клижан.

 Всички резултати на Sofia Open 2018
Всички резултати на Sofia Open 2018

Схемата е за 28 тенисисти, като четирима прескачат първия кръг

В първия сет играта беше равностойна, като Троицки с темперамента си импонираше на хладнокръвието и мощта на Истьомин. Независимо, че руснакът имаше четири благоприятни условия за пробив, а сърбинът две се стигна до тайбрек.

В него нервите взеха връх и множеството неточности на Истьомин донесоха триумфа на Троицки със 7-4. Частта продължи 52 минути.

Във втория сет сърбинът съобщи подаването си в третия гейм и реши да си даде отмора. Това докара до скоростно развиване и представителят на Узбекистан и с още два брейка изравни елементи след 6-1 за единствено 25 минути. Троицки взе единствено 13 точки в целия сет.

 Снимка 339084
Източник:

Истьомин поведе бързо с 2-0 гейма в решителния сет и Троицки се изнерви. Това обаче не се оказа съдбовно и сърбинът с поддръжката на публиката върна незабавно пробива. Той имаше шанс и с няколко сполучливи оспорвания.

Тайбрекът беше напълно за Троицки. С поддръжката на залата той поведе със 6-2, само че типично по балкански се разконцентрира и наивно проигра три поредни мачбола. В четвъртия Истьомин сбърка и публиката приветства спечелилия.

 Снимка 339090
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР