Виктор Троицки е най-верният участник в тенис турнира Sofia Open

...
Виктор Троицки е най-верният участник в тенис турнира Sofia Open
Коментари Харесай

Виктор Троицки: На Sofia Open се чувствам у дома

Виктор Троицки е най-верният участник в тенис шампионата Sofia Open от самото му основаване. Сърбинът взе участие в дебютното издание на конкуренцията през 2016 година, когато доближи край, изгубен от Роберто Баутиста Агут.

Година по-късно той отстъпи на Григор Димитров на четвъртфинал, а по-късно българинът победи в конкуренцията. През 2018 година на същата фаза Троицки бе отстранен от Стан Вавринка, а Гаел Монфис и Егор Герасимов се разправиха с него в идващите две издания.

И въпреки всичко сръбският ас може да се похвали с трофей в българската столица. През 2017 година записа името си в историята на шампионата, откакто победи на двойки със своя съотечественик Ненад Зимович.

За огромно страдание на почитателите на тениса, преди две години някогашният №12 в света взе решение да се откаже от огромната игра. И въпреки всичко тази седмица той дойде у нас за следващо присъединяване на Sofia Open, само че този път в ролята си на треньор. Сърбинът е ментор на Хамад Меджедович.

„ Това е предизвикателство, което в действителност ми подхожда. Моят състезател е млад и доста надарен. Имаме опция двамата да израстваме редом – аз като ментор и той като тенисист. Вярвам доста в Хамад, има мощни оръжия на корта, а дружно можем да реализираме положителни резултати. Реших да стана треньор, тъй като това бе разумното решение. Още, до момента в който бях деен състезател, бях наясно, че желая да остана в тениса. Логиката ме насочи към треньорството. Всичко стартира, до момента в който бях капитан на Сърбия на „ Купа Дейвис “. Работих и близо 2 години в академията на Новак в Белград. Въпрос на време е Хамад да стартира да се съревновава с топ тенисистите. Когато започнахме взаимна работа, той бе покрай топ 200, а в този момент е на крачка от топ 100. Има още доста къде да се развива, само че това е моята работа ", описа Троицки във връзка с новата си роля и работата му с 20-годишния гений.

На въпрос дали Меджедович има късмет да завоюва осмото издание на Sofia Open, Троицки призна с усмивка: „ Ще бъде ужасно, в случай че го направи. Все още няма огромен опит на ATP финали, само че доближи полуфинал в Астана, което беше чудесно показване за него. Ако всичко е на негова страна и той е оптимално съсредоточен и стимулиран, може да доближи до мач за трофея на Sofia Open. Вярвам в него. Говорихме доста за шампионата, споделих му, че съм част от конкуренцията от самото й начало. Условията тук са за по-динамичен тенис, което му харесва. Дойдохме рано, с цел да се подготвим добре. Бях сигурен, че ще му хареса тук. Освен това е покрай Белград. “



Виктор Троицки си напомни и хубавите мигове от шампионата, както и горещата поддръжка от трибуните.

„ Винаги се усещам като вкъщи на Sofia Open. Публиката ме е подкрепяла горещо като се изключи един мач с Григор Димитров, само че това е обикновено (смее се). Sofia Open постоянно е било ужасно преживяване, по тази причина обичам да се връщам тук. Храната също е доста сходна на нашата, тъй като е същинска. Щастлив съм, че съм тук още веднъж. Помня първия си край тук с Баутиста Агут. Имах опцията да беседвам в този момент с него, шегувахме се по тематиката. Истината е, че беше по-добър тогава. Няма по какъв начин да не помни и срещата с Григор, залата беше цялостна и атмосферата беше доста добра. Да, изгубих от него, само че завоювах на двойки, тъй че всичко е ок. Бил съм в България и на ски, харесва ми тук ", сподели сърбинът.

Дебютът на Хамад Меджедович е във вторник против австралиеца Кристофър О`конъл.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР