Виктор Орбан подчерта, че страната му няма да се откаже

...
Виктор Орбан подчерта, че страната му няма да се откаже
Коментари Харесай

Орбан: Русия е ядрена сила и че би било геополитически шок, ако загуби войната

Виктор Орбан акцентира, че страната му няма да се откаже от икономическите си връзки с Русия, тъй като това би противоречало на унгарските национални ползи.

 

В изявление за швейцарския вестник Veltvohe, Орбан напомни последния си диалог с президента Владимир Путин. Той сподели, че Русия е нуклеарна мощ и че би било геополитически потрес, в случай че загуби войната, оповестява унгарският Daily News.

 

„ Това би било световно, евентуално пагубно земетресение, доста по-лошо от разпадането на някогашна Югославия. Фактът, че Западът приема толкоз безгрижно този сюжет, демонстрира плашеща слепота за рисковете, присъщи на нашата политика “, сподели Орбан пред швейцарските медии.

 

По думите му, Унгария е " въведена във войната ", само че нейното управление е задоволително мощно, с цел да държи страната надалеч от спора.

 

„ Унгария беше мощно наранена от глобите, наложени на Русия от Европейския съюз. Санкциите покачиха цената на петрола и газа, а разноските за облекчаване на възходящите енергийни потребности на унгарската промишленост се покачиха от 7 милиарда евро през 2021 година на 17 милиарда през 2022 година Ние сме под непрекъснат напън. С всички вероятни средства желаят да ни въвлекат във война. Досега съумяваме да устоим. Решенията, взети в Брюксел във връзка с Украйна, по-често отразяват американските, в сравнение с европейските настройки “, добави унгарският министър-председател.

 

Орбан напомни последния си диалог с президента Владимир Путин, две седмици преди началото на спора в Украйна, когато съветският водач го твърди, че няма проблем с участието на Унгария в НАТО, а с участието на Украйна и Грузия.

 

„ Путин ми сподели, че казусът му е с американските ракетни бази в Полша и Румъния и възможното разширение на НАТО в Украйна и Грузия, с цел да разполага там оръжие. Американците също по този начин се отдръпнаха от значими съглашения за разоръжаване. Разбирам какво сподели Путин. Не одобрявам това, което направи “, разяснява Орбан.

 

Според него европейските политически правила не работят в Русия, и Европа трябваше да откри метод да заживее дружно с " една огромна, рискова мощ в съседство ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР