Виктор Гинов е само на 12 години, но вече има

...
Виктор Гинов е само на 12 години, но вече има
Коментари Харесай

България затаи дъх пред това дете-чудо! Виктор Гинов е едва на 12г., но бие рекорди

Виктор Гинов е единствено на 12 години, само че към този момент има 105 медала от шампионати по плуване. Започва да тренира, когато е на пет години.
„ Още от дребен, когато ходихме с майка ми и татко ми на море, те видяха, че одобрявам водата и взеха решение да ме запишат на плуване. Когато отидох на басейн за първи път бях доста обезпокоен. После усетих водата и си споделих, че това е моят спорт ”, споделя той.
Виктор е видян бързо от селекционера по плуване и водна топка Михаил Попов в клуб „ Бургас ”. „ Още в първите занимания Виктор сподели забележителни качества и блестящо се отличи от болшинството от децата с качествата, които имаше ”, изясни Попов пред Нова.
Виктор бързо покрива нормативите за неговата възраст и стартира да плува с по-големите състезатели. „ Много е друго да плуваш в морето. Там солта пречи доста, по-бързо се изморяваш. В басейна е доста по-лесно, тъй като няма и течение ”, описа още 12-годишното момче.
Преди това той тренира карате, описа татко му. „ Защото този спорт построява освен силата, само че и духа, а и да го отделим от виртуалния свят, от който са заобиколени всички деца ”, описа Станчо Гинов.
В залата по карате обаче Виктор не се усеща на своето място.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР