Викингите са велики воини, за които не са известни кой

...
Викингите са велики воини, за които не са известни кой
Коментари Харесай

Великите воини: Какви са били нравите на викингите

Викингите са велики воини, за които не са известни кой знае какъв брой обстоятелства. Смелите скандинавци нахлуват и се заселват край крайбрежията в Британските острови през IX век, написа. Документалната поредност „ Знаеш ли по какъв начин? ” по канал „ Da Vinci ”, който е част от, разкрива любопитни секрети, за които евентуално не сте и подозирали, или най-малко не сте се замисляли. В един от епизодите науката разкрива по какъв начин са живели и на какво дължат силата си викингите.

Викингите не са носили шлемове с рога. Забравете всички костюми на викинги, които сте гледали по малкия екран. Разбира се, страшните северняци може би са имали шапки, само че дали върху тях е имало рога? Всъщност единственият достоверен шлем, открит при разкопките, е без рога. Художниците почнали наклонността да ги изобразяват по този метод още през 19 век, евентуално въодушевени от описанията на античните гърци и римляни. Много преди да се появят викингите, немските и скандинавските свещеници са носили шлемове с рога по време на някои церемонии.

Били известни със своята невероятна хигиена. Повечето хора мислят, че сред лодките, гребането и обезглавяването, викингите са се надушвали чак до Валхала. Точно противоположното. При разкопки са открити пинсети, бръсначи, гребени и уреди за разчистване на ушите, направени от кости и рога на животни. Великите войни са се къпели най-малко един път седмично – доста по-често от останалите европейци, и са се наслаждавали на релакс в естествени горещи извори.

Викингите употребявали неповторима течност, с цел да възпламенят огън. Маниаците на тематика непорочност не се страхували да употребяват човешките отпадъчни артикули. Събирали дървесни гъби и ги варили в продължение на дни в урина, до момента в който не се получи еднородна, гъста примес. Натриевият нитрат, който се намира в урината, разрешава на материала да тлее, вместо да гори. Така викингите можели да придвижват огъня, където си пожелаят.

Погребвали мъртвите в лодки. Никой не може да отхвърли, че викингите не са обичали лодките си – толкоз доста, че за тях било голяма чест да бъдат заровени в плавателните съдове. В скандинавската вяра се вярвало, че воините живеели прочут живот след гибелта. Считало се, че плавателните съдове, които им служили добре в живота, ще им оказват помощ да стигнат до крайната си дестинация. Често към мъртвеца се слагали скъпоценности, оръжия и даже плебеи.

Те интензивно търгували с плебеи. Много от викингите забогатели от трафика на хора. Докато щурмували англосаксонските, келтските и славянските селища, хващали млади мъже и дами. Робите се продавали в Европа и Близкия изток.

Жените викинги имали някои съществени права. Момичетата се омъжвали още на 12 години. Те трябвало да се грижат за семейството, до момента в който съпрузите им се отдавали на завършения. Все отново, те имали много по-голяма независимост от дамите в другите страни по това време. Ако не са плебеи, дамите викинги можели да наследяват имущество, да се развеждат или да възвръщат зестрата си.

Великите воини прекарвали огромна част от времето си в градинарство. Това може да ви разочарова, само че през по-голяма част от времето си викингите държали коса, а не меч. Вярно е, че някои от тях били подли пирати, които слизали от лодките си, единствено с цел да опожарят някое село, само че огромна част от тях отглеждали ръж, ечемик, овес. Гледали са и добитък – кози, свине, овце – в дребни ферми, които нормално давали задоволително храна, с цел да изхранят фамилията.

Викингите карали ски. Те изобретили примитивни ски още преди 6 000 години, макар че се допуска, че античните руснаци са ги измислили доста по-рано. Те гледали на ските като на ефикасен метод да се придвижиш, употребявали ги и за развлечение. Дори имали Бог на ските – Улър.

Те предпочитали да са руси. За да се съобразят с идеалите за хубост в своята просвета, блондините употребявали сапун със наличие на луга, с цел да избелят косата си. В някои райони избелвали и брадите си. Вероятно този  метод ги е избавял и от въшките.

Никога не са били част от обединена група. Самите викинги в никакъв случай не са се наричали викинги. Всъщност, терминът се отнася до всички скандинавци, които взимали присъединяване в интернационалните експедиции. По тяхно време земята, върху която през днешния ден се простират Дания, Норвегия и Швеция, е била цялост от племена, ръководени от вождове и постоянно се биели между тях, когато не били заети да изпепеляват непознати селища.

Супер развлечение и безвредна среда за деца EON Kids:
EON за деца – част от, е занимателна и безвредна цифрова среда, която децата елементарно ръководят сами. Телевизионните канали и наличие са особено подбрани за деца. Можете да създадете EON профил на вашето дете съгласно неговата възраст, платформата дава опция и за основаване на голям брой детски профили със занимателна картинка за аватар. С EON TV детето ви ще се наслаждения на определено наличие на всички устройства.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР