ВиК Враца изпълни успешно договорите за Инженеринг (проектиране, авторски надзор

...
ВиК Враца изпълни успешно договорите за Инженеринг (проектиране, авторски надзор
Коментари Харесай

ВиК Враца изпълни успешно договори за Инженеринг по проект

ВиК Враца извърши сполучливо договорите за Инженеринг (проектиране, авторски контрол и строителство) по план " Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия обслужвана от “Водоснабдяване и канализация ” ООД - Враца ". Проектът е на обща стойност 56 928 620 лева, от които съфинансиране от Кохезионния фонд: 34 813 284 лева, съфинансиране от държавния бюджет: 6 143 520 лева и личен принос на Бенефициента: 15 971 815 лева
В осъществяване на договорите за строителство са осъществени следните действия: 
• гр. Враца: реорганизация  на  Довеждащ тръбопровод от НР 13 000 m3 до  НР 6 200 m3  с дължина 785 m, реорганизация и доизграждане на градската водопроводна мрежа с дължина над 23 km., създаване на 4 km канализационна мрежа;
• гр. Мездра: реорганизация и доизграждането на водопроводна мрежа с дължина над 8 km и 1,395.07 m канализационна мрежа; 
• гр. Козлодуй: реорганизация и доизграждане на водопроводна мрежа с дължина 13,601.47 m и канализационна мрежа с дължина 11, 404.44 m;
• гр. Бяла Слатина: реорганизация и доизграждане на водопроводна мрежа с дължина 10,771.44 m и доизграждане на канализационна мрежа с дължина 6,308 m.
В вложенията е включено и построяването на сградни водопроводни и канализационни  отклонения, водомерни и PRV шахти и уреди от канализационната мрежа. За всяка от четирите агломерации е планувано създаване на система за мониторинг на канализационната мрежа.
По съставен елемент „ Пречистване на отпадъчни води “ е построен заслон върху 2 бр. изсушителни полета за краткотрайно предпазване на обезводнена наслойка на ПСОВ Враца, а също по този начин и площадка с заслон на ПСОВ Козлодуй.
За строителните обекти има подписани актове обр. 15 от Наредба 3 и издадени Сертификати за приемане от Инженерите по ФИДИК. Проведени са държавни приемателни комисии за обекти - Довеждащ тръбопровод, Бяла Слатина, Мездра, ПСОВ Враца и ПСОВ Козлодуй и има издадени позволения за прилагане.
До края на 2023 година изтичат последните едногодишни периоди за премахване на недостатъци, с което всички контракти ще бъдат изпълнени и по смисъла на ФИДИК. 
Предвидено е реализацията на плановите действия да способства за понижаване на здравния риск за популацията, възстановяване качеството на живот и повишение равнището на предоставяните услуги. Чрез развиване на инфраструктурата ще се реализира сходство с европейското и национално законодателство, в това число сходство с Директива 91/271/ЕИО, Директива 98/83/ЕО, Директива 2013/51/ ЕВРАТОМ и Директива 2000/60/ЕО и надлежно ще се способства за запазване на околната среда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР