ВиК-Сливен приключи социален проект с европейско финансиране. Това съобщи на

...
ВиК-Сливен приключи социален проект с европейско финансиране. Това съобщи на
Коментари Харесай

ВиК-Сливен приключи проект с европейско финансиране

ВиК-Сливен завърши обществен план с европейско финансиране. Това заяви на заключителна конференция в Пресклуба на Българска телеграфна агенция в Сливен ръководителят на плана Марин Тенев.

Той е за обезпечаване на работно облекло, персонални и групови средства за отбрана, места за отдих, образование за предотвратяване от професионални болести на служащите и чиновниците и други действия за възстановяване на работната среда.

Едногодишният план "Подобряване качеството на работните места във "Водоснабдяване и канализация - Сливен ", на обща стойност над 360 000 лв., е почнал на 1 юни 2017 година, по Оперативна програма "Развитие на човешките запаси " по предпочитана ос за възстановяване достъпа до претовареност и качеството на работните места, направление "Добри и безвредни условия на труд ". Безвъзмездната финансова помощ от Европейския обществен фонд на стойност 246 000 лв. е допълнена с национално и лично съфинансиране, надлежно за 43 270 и 72 118 лв..

Основната цел на плана е възстановяване на работната среда, посредством обезпечаване на по-добри и безвредни условия на труд, както и внедряване на гъвкави и ефикасни форми за организация на труда, което да способства за повишение на продуктивността на труда в сдружението и за запазване на околната среда. Специфичните цели са свързани с внедряването на групови ограничения за отбрана, понижаване на трудовия травматизъм, намаляване на професионалната заболеваемост, отсъствията по болест и трайно понижената работоспособност.

Проектът подчертава върху въвеждането на практики за удължение на професионалния живот на по-възрастните служащи и чиновници, над 54 години. Проведени са били образования на чиновниците по отношение на характерните опасности за здравето им, обезопасени - съществуващи обекти с неподходящ микроклимат, обезпечен достъп на хората с увреждания и места за отмора и хранене за чиновниците в помпените станции "Карандила " и "Червенаково ".

Работниците и чиновниците на сдружението са удовлетворени от обезпеченото профилирано работно облекло, персонални защитни средства и средства за групова отбрана от по-висок клас, сподели шефът на сдружението инж. Севдалин Рашев. Той акцентира, че планът е подкрепил сдружението в един сложен във финансово отношение интервал, като неговото осъществяване е имало позитивен резултат за развиването на сдружението в обществен проект.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР