Вижте всички имена, които се завъртяха в последните няколко дни

...
Вижте всички имена, които се завъртяха в последните няколко дни
Коментари Харесай

Бойко Борисов си хареса кандидат-кмет за София - бизнесмен, управляващ много хора

Вижте всички имена, които се завъртяха в последните няколко дни

Политическата конспирация с номинацията на ГЕРБ за кмет на София продължава да се заплита, откакто водачът Бойко Борисов по този начин и не разгласи кой ще е претендентът на партията за столицата. В последните часове се появи единствено профилът на хипотетичният кандидат-кмет – „ сериозен предприемач, ръководещ доста хора “.

Още през вчерашния ден пред парламентарни кореспонденти Борисов бе безапелационен, че има ексцентричен метод, който щял да се хареса, само че непрекъснатото протакване демонстрира нещо друго – че или се е предал и е решил да остави София на ПП-ДБ, или просто няма добър претендент.

В последните дни се завъртяха разнообразни имена – на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, който категорично отхвърли тази опция, на анализатора Кристиян Шкварек, също отрекъл и несъмнено на най-любопитното име – някогашният футболен национал Стилян Петров. Според източници от ГЕРБ той дал единодушието си, само че се оказало, че няма задоволителна уседналост, с цел да бъде номиниран за кмет на столицата.

Бориков е получил отвод от проф. Николай Габровски, който номинира преди време за министър председател, както и от различен известен доктор – кардиологът проф. Иво Петров.

Вътрешното изследване посочило, че горещо искащият да се впусне в борбата от редиците на ГЕРБ – ръководителят на СОС Георги Георгиев бил безусловно неизбираем. Проф. Асен Балтов също се натискал, само че бил внимателно отклонен, защото имало подводни камъни от проверки на неговото ръководство в „ Пирогов “.
 Бойко Борисов още не може да откри претендент на ГЕРБ за София. В обществените мрежи скорост набра това меме - на Виолета Лорер като кандидат-кмет на ГЕРБ за столицата
През тази седмица се завъртя името и на евродепутата Андрей Новаков, който изненадващо се прибра в София. Мария Габриел също била спряна, само че самата тя отказала, защото вярвала, че ще стане министър-председател след ротацията при започване на идната година.

В същото време стана ясно, че Бойко Борисов ще се погрижи за дългогодишния си кмет Йорданка Фандъкова. Тя щяла да бъде в листата за евроизборите на ГЕРБ през идната година, настояват източници от централата.
 Заради вярната й работа, Бойко Борисов ще се погрижи за Йорданка Ананиева- ще я прати в европарламента през 2024 година
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР