Вижте съветите как да удължим срока“ на ЛЮБОВТА. Разликата във възрастта Американски

...
Вижте съветите как да удължим срока“ на ЛЮБОВТА.
Разликата във възрастта
Американски
Коментари Харесай

Да „удължим срока“ на ЛЮБОВТА.

Вижте препоръките по какъв начин да „ удължим периода “ на ЛЮБОВТА.

Разликата във възрастта

Американски специалисти пресметнаха, че съвършената разлика сред двамата влюбени, с цел да просъществува връзката им във времето, е най-малко 9 години. И то в интерес на мъжа, а не на дамата. Когато той е по-голям от нея с толкоз и повече години, налице са всички предпоставки двамата да доживеят дружно златна женитба. А като образец за съюз с „ неприятна “ възрастова разлика, неуспешен във времето, дават връзката сред актьорите Деми Мур и Аштън Кътчър.

Ранен брак? Твърдо не!

Не бързайте да се вричате във безконечна честност. По-добре поживейте и чак тогава мислете за семейство. Британски психолози настояват, че в случай че мъжът подписа брак, преди да е навършил 25 години, рискът да стигне до бракоразвод нараства с цели 49%. Причината е, че той към момента се изживява като дете и от партньорката си ще чака да се грижи за него като майка и няма да гледа на нея като на равностойна брачна половинка. При това състояние нищо чудно един ден да открие любовта, каквато в действителност би трябвало да бъде, в лицето на друга жена.

Виновна е безработицата

Оказва се, че през днешния ден това е една от най-честите аргументи за разлъка с до неотдавна обичания човек. Австралийски учени откриха, че при двойки, в които единият брачен партньор не работи, рискът от разминаване на житейските и любовни пътища доста нараства спрямо такива, при които и двамата са служебно ангажирани. Ако нямате опция да упражнявате специалността, за която сте учили дълги години, съгласете се даже просто да замествате краткотрайно някого в нещо, даже то да е надалеч от вашата компетентност.

Муци, цуци, пате…

Много двойки се обръщат един към различен по този метод. Според английски фамилни терапевти това е здравословно за двойката. Гальовните обръщения издават благополучие, успокоение, подготвеност за отдаване за другия, нежност… Те са и самобитна форма на фамилиарност, непокътната единствено за двойката. Може да звучат смешно за близките, само че в случай че вие се чувствате уютно по този метод, не променяйте навика си, с цел да доставите наслаждение на някого отвън вашето семейство.

Нежни кавги

Понякога е възможно да „ изпуснете парата “ и да повишите глас, стига да е в рационални граници, настояват откриватели от университета в Мичиган, Съединени американски щати. Според тях дребните и нежни кавги са значими за брака, защото поддържат огъня на връзките, само че без да подлагат на подозрение любовта. По този метод се освобождава напрежението. Интересното е, че този вид кавги могат да понижат риска от инфаркти и инсулти. Когато ги има, никой не е заплашен. Но в случай че един от двамата или и двамата премълчават казуса и натрупат напрежение в себе си, рискът от инфаркт или инсулт се усилва.

Срещи с щастливи хора

В всекидневието всеки контактува с разнообразни хора – някои ни натоварват, други ни натъжават, трети – разсмиват. В персоналния живот обаче би трябвало да наложим мярка. Деликатно дръжте далеко приятелите, които ви нервират или депресират с непрекъснатите си недоволства. Колкото повече радостни хора има към вас, толкоз по-гарантирано е, че ще живеете дълго и щастливо дружно. Така настояват американски психолози.

 Спорете рационално

Дразгите не се харесват и не способстват с нищо за фамилната естетика. Но градивните разногласия са напълно друга ария. Неслучайно споделят, че в разногласието се ражда истината. Не се тормозете да отстоявате своята позиция пред другия, само че дано е без обиди и без тракане с крайник. По-важно е двамата, спорейки, да стигнете до компромис, който да ви удовлетворява взаимно, в сравнение с да чупите чинии, тръшкате порти, събирате багажа си или нещо друго от този жанр, предлагат италиански специалисти.

Кой мие чиниите?

Фундаментален въпрос, който е разрушил не едно и две фамилии. Испански психолози предлагат домакинската работа да бъде поделена сред двамата. Но има едно значимо изискване. Трябва и двамата да са склонни да вършат това, а не да се приема като обвързване. Никой няма да се усеща добре, в случай че до момента в който чисти, другият е седнал комфортно на дивана с вестник в ръце.

Парите и любовта

Колкото и да се кълнете, че парите нямат нищо общо с възприятията ви и не дефинират тяхната мощ или дълготрайност, ще ви отговорим, че не сте напълно прави. Учени от Калифорнийския държавен университет в Сакраменто, Съединени американски щати, потвърдиха, че икономическия въпрос в всекидневието на двойката слага проблеми. Когато съпрузите не съумеят да намерят вярното решение, елементарно могат да стигнат до разлъка. Според италиански специалисти пък актуалното общество и зависимостта му от финансовите и стопански сривове в международен мащаб са директно подвластни за развиването на любовта. Парите към този момент в много огромна степен дефинират връзките. Когато да вземем за пример едно семейство не съумява да си заплаща сметките, непроменяемо се стига до раздори, взаимни обвинявания и разлъка

Да живее романтиката!

Това е нещо, което сигурно ще държи връзката ви постоянна дълго време. Американски психолози предлагат да подхождате към всеки фамилен празник и даже минимален мотив по нетрадиционен, разнороден, само че наложително сантиментален метод. Така ще поддържате искрата на любовта. Колкото повече деликатност има, толкоз по-сигурно е, че връзката ще издържи дълго. А дали ще бъде изненадваща вечеря на свещи, малко бягство за уикенда (но единствено двамата, без децата!) или букет цветя без мотив, няма значение.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР