Вижте кой свири дербито Ботев - Локо Дербито: Футболна фантазия

...
Вижте кой свири дербито Ботев - Локо Дербито: Футболна фантазия
Коментари Харесай

Краси Димитров: На тези мачове всичко се случва! Искам...

Вижте кой свири дербито Ботев - Локо Дербито: Футболна фикция против немска дисциплинираност

Красимир Димитров, първенец и притежател на Суперкупата с Локомотив. Рожба е на школата на Марица, а по-късно играе поредно за Ботев, Нефтохимик и Левски, само че признава, черно-белите са тимът на сърцето му. В момента Димитров е треньор в школата на Сокол (Марково).

Какво очаквате от финала?

Очаквам да стане здрав мач, с доста напрежение и страхотна атмосфера на стадиона, която ще бъде основана от двете агитки. Не се колебая в това, само че ми е мъчително, че този дуел няма да бъде в Пловдив. Градът ни не заслужава двата най-хубави тима да играят на 150 километра, а тук да няма естествен стадион за дерби. Да се надяваме, че скоро това ще се промени. Този край демонстрира, че когато има стойностни мачове, пловдивчани отиват на стадиона.

Има ли изявен любимец за този мач?

На пръв взор Ботев наподобяват като любимци, само че това не значи безусловно нищо. Тези мачове постоянно не зависят от класата на обособените футболисти или от моментното положение на двата тима. На напред във времето излизат себераздаването, волята за победа и не на последно място - шансът. Двубой сред Локо и Ботев може да мине през хиляди премеждия. Имало е случаи, когато единият от тимовете мачка цялостен мач другия, само че с един гол победител излиза сякаш по-слабият. Много значима в тези мачове е и концентрацията, защото в атмосферата на дербито постоянно футболистите играят повече със сърцето, в сравнение с с главата.

Кои са мощните и слабите страни на двата тима?

Ботев несъмнено са с по-силна офанзива и това проличава в класирането и головата разлика. При тях отстъпва отбраната, защото се залага повече на нападението. Канарчетата обаче имат добър вратар, който им донесе значително точки.

Локомотив играе по-добре във фаза отбрана. Неслучайно черно-белите не са инкасирали загуба с над два гола разлика. Момчетата се хвърлят крепко и се подсигуряват добре. В офанзива най-големият им коз е Димитър Илиев, който и в привидно безнадеждни обстановки съумява да направи нещо и да избави съотборниците си. Така беше и на полуфинала против Етър в Търново, а и в още много мачове.

Ще се изкушите ли да дадете прогноза?

Мачовете сред Локо и Ботев са непрогнозируеми, към този момент споделих за какво. Моето предпочитание е Локомотив да победи и да попълни витрината си с тази купа. Дано да стане.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР