Вижте класацията на петте най-богати наркобосове за всички времена. 5. Кхун

...
Вижте класацията на петте най-богати наркобосове за всички времена.
5. Кхун
Коментари Харесай

5-те най-богати наркобарони за всички времена

Вижте класацията на петте най-богати наркобосове за всички времена.
5. Кхун Са - 5 милиарда $
Кхун Са е роден на 17 февруари 1933г. в Бирма и прекарва ранните си години в армията на Бирма. В последна сметка той се бори за определяне на лична територия, което му разрешава да прави обширна контрабанда на опиат в Златния триъгълник. От 1976 година и в продължение на двадесет години по-късно той господства в трафика на опиат. Той употребява поддръжката както на бирманското, по този начин и на тайландското държавно управление, с цел да реализира задачите си. Огромната му мрежа му носи купата „ Опиумният крал “. Работата му като пълководец с опиати се разгръща в интернационален проект. Когато Американската организация за битка с опиатите прекъсна връзките, които откри с интернационалните си брокери, той закри интервенциите и се реалокира в Янгон, с цел да живее с любовницата си с огромно си благосъстояние. Умира от естествена гибел през 2007г. в Мианмар, написа trafficnews.bg.

4. Хорхе Луис Очоа Васкес и неговите братя - 6 милиарда $
Хорхе, Хуан Давид и Фабио Очоа бяха съществени членове на рисковия картел Меделин през по-късните години на 80-те години. Братята бяха известни със съдействието си в производството и разпространяването на кокаин. Първоначално братята Очоа са били част от семейство скотовъдци, което също е имало бизнес и със фамилни заведения за хранене. Движението им към бизнеса с опиати стартира през 70-те години на предишния век, а картелът им е учреден от Хорхе. Колумбийското семейство е забъркано в голям брой арести, обвинявания и опити за екстрадиция в разнообразни страни, само че до 1984 година властта им е толкоз огромна, че картелът прави обществено известие, че всяка екстрадиция от Колумбия ще докара до 10 убити колумбийски съдии. Хорхе беше посочен във Forbes като един от двадесетте най-богати мъже в света. Хорхе Очоа се предава на колумбийските управляващи през 1991г. и лежи в пандиза, само че е пуснат през 1996г. Все още е жив и е на независимост. Хуан Давид лежи в пандиза до 1999г. умира през 2013-а година от инфаркт. Фабио Очоа е екстрадиран в Съединени американски щати през 2001г. сега е жив и лежи във федерален затвор в Джесуп, Джорджия. Ще бъде на независимост след две години.
3. Дауд Ибрахим Каскар - 6,7 милиарда $
Дауд Ибрахим е от Мумбай, Индия. Той основа D-Company, незаконен профсъюз, проведен в Индия. През 2003 година той печели званието световен терорист. През 2011 година той завоюва трето място в десетте най-издирвани нарушители в света. Той е упрекнат в тероризъм, трафик на опиати, изнудване, убийства. В момента живее в Карачи, Пакистан. Смята се, че той управлява системата за превод на пари, наречена hawala. Това е неофициален способ за прекачване на стойност, който зависи от честното придвижване на пари в границите на мрежа от парични брокери. Министерството на финансите на Съединените щати се е пробвало да следи маршрутите на контрабандата му и пратките на опиати. Неговата организация работи в Индия, Южна Азия, Африка, Обединеното кралство, Западна Европа и Близкия изток и споделя сходни мрежи с Ал Кайда. Положени са доста съгласувани старания Ибрахим да бъде изправен пред правораздаването в Индия, само че той става пакистански жител, а държавно управление очевидно няма планове да го екстрадира. Неговата D-Company също е обвързвана с промишлеността на Боливуд, защото голям брой студия и филми са финансирани, заплашвани и изнудвани от нея. Филмът Shootout at Wadala е за D-Company на Ибрахим и възходящото ѝ въздействие. Ибрахим е към момента жив, само че не е ясно точното му местоположение.
2. Амадо Карийо Фуентес - 25 милиарда
Той беше прочут като „ Властелинът на небето “, тъй като превозваше опиати, употребявайки голямата си флотилия от самолети. Той картела Хуарес, откакто умъртви шефа си Рафаел Агилар Гуахардо, това отвори пътя на Фуентес да стане началник на картела. Фуентес произлиза от семейство с 11 деца и откакто научи търговията с опиати, той направи братята си и сина си като свои чиновници. Империята, която той построи, беше многомилиардна машина за трафик на опиати. В Мексико и Съединените щати управляващите бяха решени да го заловят. В опит да ги избегне, Фуентес се опита да промени външния си тип с пластична хирургия. Операцията не беше сполучлива и той умря от хирургични затруднения през 1997г.. Двамата хирурзи, които го оперира, бяха открити мъртви. Версия за живота му се появява и в киното. Един от най-касовите латински новели El Señor de los Cielos (Властелинът на небесата). В ролята е Рафаел Амая, а основният воин е измисленият Аурелио Касияс, който е първообраз на Фуентес.
1. Пабло Ескобар - 30 милиарда
Известният наркобарон е роден в Колумбия под името Пабло Емилион Ескобар Гавирия. Той беше водач на картел, за който се знае, че е пренесъл 80% от кокаина в Съединените щати. Кралят на кокаина завоюва купата си с годишен персонален приход от над 21,9 милиарда $ годишно. Той беше от Рионегро и израства в Меделин. Известно време беше студент в Меделин, само че напусна, преди да завоюва тапия, с цел да продава подправени лотарийни билети, контрабандни цигари и да краде моторни транспортни средства. Той развил умения за навлизане на пазара на опиати в Съединените щати и се специализирал в контрабандата на кокаин. На него се приписва основаването на първите сполучливи направления за контрабанда, водещи до Съединени американски щати. Неговият картел Меделин е прочут с убийства и кланета на политици и чиновници на правоприлагащите органи. Въпреки че стана известен със градежа на футболни стадиони и къща в Колумбия, градът също завоюва купата на международната столица на убийствата. Колумбийската национална полиция умъртви Ескобар, когато той беше на 44 години през 1993г. За Пабло Ексобар има няколко сериала и филми.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР