Вижте какво каза нападателят Дюкенс НазонМного съм щастлив, че съм

...
Вижте какво каза нападателят Дюкенс НазонМного съм щастлив, че съм
Коментари Харесай

Новата звезда на ЦСКА: Голямата ми мечта е титлата


Вижте какво сподели нападателят Дюкенс Назон

„ Много съм благополучен, че съм тук и, че завоювах тази премия. Страхотно е, тъй като представям ЦСКА пред вас. Надявам се да спечелим още награди като тази с целия тим. “ Това сподели нападателят Дюкенс Назон, откакто получи наградата за най-хубав футболист на XX кръг в Първа лига.

Националът на Хаити вкара 2 гола при триумфа над Ботев (Пловдив) с 3:1 и към този момент има 11 попадения на сметката си през сезона. Основната му цел обаче си остава шампионската купа с „ алените “.  „ Дано вземем по-добрата премия с ЦСКА – купата. Това е моята фантазия. Играем за това “, уточни Назон.

„ Надявам се серията ми от голове да продължи допустимо по-дълго. Някои път головете идват, различен път – не. Ще дам максимума до края на сезона да вкарам допустимо най-вече голове за ЦСКА “, продължи той.

„ Като нападател да стана голмайстор не е моята първа цел, въпреки че и за това играя. Предпочитам първо да съм първенец. Ако това стане - стане. Все отново ще се опитам да стана голмайстор №1 в елита. “

„ Смятам, че равнището в българския шампионат е положително. Изненадах се. Чух първоначално, че има единствено три-четири положителни тима, само че разбрах, че има още доста положителни тимове. Силно състезание е. Може би наподобявам здрав, само че не обичам единоборствата, а тук има доста. Добра лига – Лудогорец, Левски, другото ЦСКА, Ботев Пловдив… несъмнено има доста положителни тимове “, сподели той и бе запитан дали има желания с кого играе в офанзива.
„ Извършват се доста промени в състава, настроението и атмосферата е доста добра. Нямам желания с кого играя в офанзива. Искам да съм №10, да приключвам офанзивите. Когато играя с Морено да вземем за пример, той е избухлив, има мощност, тича повече от мен. Но нямам желания. И аз бях един от тези, с мен също играеха разнообразни сътрудници. Най-силният ни мотив (за спечелването на титлата) е тимът, би трябвало да сме дружно. Това е най-хубавото ни оръжие – отборният дух. Не знам за какво не победихме Локомотив Пловдив. Борихме се, дадохме всичко от себе си. Има такива мачове. Можеш да отправиш 100 удара, само че в случай че не ти е денят, не вкарваш. Важното е, че не загубихме. В борбата за купата е най-важното, че не загубихме три точки и направихме еднакъв. Чувствам се доста по-остър. Трябва да внимавам с тежестта си, не преставам да се грижа за него. Саша Илич е зад мен. Тичам доста повече, физическата ми форма е по-добра. Лагерът в Турция ме направи доста по-добър. Треньорът има вяра в нас, в тима. Когато не играем добре или се отклоним от напътствията, е доста непоколебим. Много е почтен с нас. Дава ни дух на тим. Чувстваме се като един тим при него. В този дух ни приказва, че би трябвало да бъдем тим. Да, беше по-различно като го нямаше на пейката Саша Илич (срещу Локомотив Пловдив). Дава ми доста сила. Липсваше. Заедно с почитателите са 12-ият и 13-ият състезател. Когато не е на пейката, се усеща. Той е персона. Не знам за какво бях сменен против Локомотив Пловдив. Просто треньорско решение, не мога да кажа “, показа Назон, след което разяснява идния мач с ЦСКА 1948, както и пирошоуто в Сектор Г.

„ Нашите настройки са същите (преди мача с ЦСКА 1948) като с другите мачове. Може би малко повече от нормално, тъй като почитателите желаят да ги убием. Трябват ни почитателите. Те ни подтикват да играем. Трудно е да приключим сезона, доста сме покрай другите тимове. Шоуто, което направиха, беше необикновено по време на предишния мач. Никога не съм виждал сходно нещо по време на мач. Показах го и на моите другари. Искам да печеля всичко – да играя квалификации за Европа, за Шампионска лига, да спечелим Купата на България, купата. Затова играем в ЦСКА. Винаги е добре да представяш родината си. В този миг играем за купата. Ако отида там, ще пострадвам от сериозна часова разлика. Трябва да отида обаче. Ще бъде мъчно. Следващата година имаме доста мачове- квалификации за Копа Америка. Подготвяме се и за квалификациите за Световното състезание. Имаме си нашето място, което ще пазиме там “, приключи Назон.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР