Вижте къде се намира иновативното място за настаняване и колко

...
Вижте къде се намира иновативното място за настаняване и колко
Коментари Харесай

Нощувка на 1480 метра надморска височина с гледка към звездите

Вижте къде се намира новаторското място за настаняване и какъв брой коства да го наемем. Натовареното и забързано всекидневие постоянно ни дава чувството, че желаеме " да избягаме ". Да посетим ново място, да изживеем нови страсти, да се слеем с природата. Времето, прекарано в планината работи мотивиращо и зареждащо. Какви нови форми на туризъм се оферират у нас?

Туристите стават все по-взискателни към местата, които посещават. Повечето от тях към този момент не търсят просто място,  където да пренощуват, а желаят да закупят изцяло прекарване и приключен туристически артикул. В множеството случаи това включва опитване на локални специалитети, разходка на непознати места, прекарвания, свързани със спорт навън и не на последно място – нощувка на извънредно място.

Такава е концепцията и на Полина Аврамова и Пламен Кръстев от село Оплетня във Врачанския Балкан. 

" Предлагаме опцията на туристите да изживеят страсти като нощуват в изцяло транспарантна палатка, от която да се любуват на гледките и панорамите на Врачански Балкан “, споделя пред bTV Аврамова. Тя споделя, че са създали три разновидността за прекарване. Първият от тях е нощувка в местността " Кобилини стени " във Врачанския Балкан на 1480 м надморска височина.

Палатката е подобаваща за до 4 индивида, а диаметърът й е 3 метра. За удобството на посетителите са обезпечени надуваем дюшек, спално долни дрехи, олекотени завивки и възглавници, одеяла и разнообразни консумативи. Посуда за хранене, чаши, чинии, дъска за рязане и други кухненски принадлежности също са включени, изясняват още младите бизнесмени. Разполага и с мобилна тоалетна.

 

На разположение на гостите са и маса, столове за хранене и газово барбекю. Туристите могат авансово да изберат своето меню, което съпроводено от бутилка вино, да ги чака измежду природата. Цената е 400 лева за нощувка.

 Местността " Кобилини стени “ е впечатляваща – с внушителните форми на скалите, с чистия въздух и лесния достъп. За да стигнете до естествения феномен, не е належащо да  сте умел алпинист. Маршрутът е елементарен и всеки екскурзиант би се справил без проблем. Разстоянието от София с кола е към 2 часа.

Къде още може да се разположи палатката

Втората локация, на която може да нощуват приключенците е местността " Падеш “, под Радов връх, 873 м надморска височина. Цената тук е 250 лева за нощувка.

Прозрачната палатка може да бъде ситуирана и на още едно място – самостоятелен къмпинг след село Оплетня с прелестни гледки. Нощувката тук е на цена от 100 лева. На тази локация туристите могат да употребяват и лична палатка, защото мястото разполага с ток, вода, хигиеничен възел.

Към момента Полина и Пламен са осигурили 2 броя палатки, като възнамеряват те да се усилят до 10. На най-красивото и високо място се стига с кола до хижа " Пършевица “. От там туристите се придвижват със профилиран превоз със съдействието на уредниците на прекарването. 

" Нашата концепция е да сближим хората с природата на Врачанския Балкан " по един друг метод. Нещо, което не се предлага по подобен метод на никое място ", споделя още Полина.

По думите й по този начин те ще могат да изпитат силата на слънцето и звездите, ще бъдат сами и в това време няма да им липсва нищо. 

" Това не може да се съобщи, то се изживява ", споделя още тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР