Виждате кои са новите министри – от Продължаваме промяната –

...
Виждате кои са новите министри – от Продължаваме промяната –
Коментари Харесай

Пеевски: Лицата на ПП-ДБ са на снимки с контрабандисти

Виждате кои са новите министри – от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ има доста хора, за другите е рано да съдим, дано им дадем време да се потвърдят. Това сподели пред публицисти в Народното събрание ръководителят на Движение за права и свободи Делян Пеевски след полагането на клетва на кабинета „ Главчев “.

Относно абсурда към арестуваните при акцията шефа на Агенция „ Митници “ и основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, Пеевски разяснява, че никога не е имало сходен проблем в държавата.

„ Планини от кеш, партия на пудела… Това красиво създание носи пачки към господарите си. Видяхме кои са те на фотосите “, уточни депутатът, по отношение на публикувани фотоси в обществените мрежи.

„ Да видяхте някой от Движение за права и свободи? Да видяхте някой от ГЕРБ? Целият елит на ПП-ДБ е на тези фотоси в особени положения с едни контрабандисти “, разяснява още Пеевски. И изрази вяра Прокуратурата и службите „ да не прикрият нещата и всичко да излезе нескрито “. По думите му българските жители би трябвало да видят кой политически хайлайф е откраднал парите им.

„ Това са парите, които трябваше да са в бюджета и да бъдат за българските жители. Но видяхме къде са – по скъпи почивки в чужбина, по планини от кеш “, разяснява депутатът.

В отговор на въпрос дали Калин Стоянов и Живко Коцев трябват да останат на постовете си, Пеевски прикани да се видят публикуваните фотоси.

След церемонията по клетвата на служебния кабинет, политиците разясниха ареста на шефката на Агенция „ Митници ” и подадената и след това оттеглена оставка на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че чака проверяващите да си свършат работата. По думите му, в случай че всичко към напрежението в Министерство на вътрешните работи се окаже правилно, то от ГЕРБ-СДС биха траяли да работят с ПП-ДБ, само че без техни знакови лица.

„ Живко Коцев съм го назначавал за шеф на ОДП – Велико Търново още през 2013 година. Затова сме го подкрепяли и съм сюрпризиран от това, което слушам последните дни. Много е значимо да се види тези фотоси, тези неща, които излизат, тези хора, които са подавали сигнали против мен, че хапвам хора. Това са тези, които са правили компромати в кабинетите на министрите ”, съобщи той.

Остри рецензии пристигнаха от ръководителя на Движение за права и свободи Делян Пеевски против ПП-ДБ и основния секретар на Министерство на вътрешните работи поради появилите се нови фотоси, на които Коцев е дружно с един от обвинените за присъединяване в проведена незаконна група Стефан Димитров.

Снимка: afera.bg

„ Такова нещо не се е случвало в никакъв случай в страната. Планини от кеш, партия на пудела, вие се сещате коя е тя. Това красиво създание носи пачки към господарите си, които ги видяхме на фотосите кои са. Целият хайлайф на ПП-ДБ е на тези фотоси в другарски, особени положения с едни контрабандисти ”, сподели Пеевски.



Снимка: afera.bg

От ПП-ДБ пък заподозряха компроматна офанзива против тях преди изборите.

„ Не съм видял обществено да има доказателства за контрабанда. Цялата тази история наподобява на черен избирателен пиар, който цели да ни компрометира като политическа мощ. Сигурно ще пристигна време да забележим едни други фотоси. Информацията, с която разполагаме, е, че Калин Стоянов се познава с тези хора от 2016 година ”, съобщи съпредседателят на „ Продължаваме Промяната-Демократична България ” Атанас Атанасов.

В разногласието се включи и опозицията. Според Българска социалистическа партия нито основният секретар, нито вътрешният министър Калин Стоянов би трябвало да останат на поста си. „ Събитията в Министерство на вътрешните работи подлагат под подозрение честните избори. За нас това е най-важната задача за служебния кабинет ”, твърди Корнелия Нинова.

„ Корупционните кавги са плод на това, че се сблъскват другите лобита в ръководещите. Овладяването на страната продължава с мощна мощ ”, съобщи Цончо Ганев от „ Възраждане ”.

„ Скандал има и към основния секретар на Министерство на вътрешните работи. Изключително тежък скандал. Снимките, които следим в общественото пространство, демонстрират корупционна верига сред политици, висши служители и елементарни контрабандисти. По пачките ще ги познаете и двете обединения ”, разяснява Станислав Балабанов от „ ИТН ”.

Снимка: afera.bg
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР