Виждаме, че явно напрежението се вдига, но не бих казал,

...
Виждаме, че явно напрежението се вдига, но не бих казал,
Коментари Харесай

Петков: Военните кораби в Черно море и самолетите, които идват насам, не са извънредна ситуация |

Виждаме, че очевидно напрежението се подвига, само че не бих споделил, че сега " дрънчи на война ". Ескалацията нараства и ние ще сме градивен сътрудник и съдружник в НАТО. Сигурен съм, че ще вземем най-отговорната национална позиция. 

Това съобщи министър председателят Кирил Петков на фона на предстоящото. 

" Вчера видях, че някои политици се упражняват по медиите. Не е време да се упражнявате по политика в този миг. Имаме народен интерес. Нещата, които би трябвало да се приказват, са на база същински разбори, а не на някакви пиар акции ", сподели министър-председателя във връзка

По думите му на днешното съвещание ще се вземе най-отговорната национална позиция, основана на цялостен разбор на всичките ни служби, която ще съответства напълно на българския интерес.

" Българската общност ще е изцяло осведомена с нашата стратеги. Предлагам ви да не споделяме неща преди съвета - би трябвало да чуем всички служби, военният министър ще е там, както и представители на всички служби за сигурност. Ще вземем общо решение, оттова нататък Министерският съвет ще го показа пред Народното събрание ", съобщи министър председателят.

По въпроса за засиленото наличие на корабите и самолетите на НАТО, Петков изясни:

" Корабите в Черно море и самолетите, които идват насам, не са някаква изключителна обстановка. Това е част от решение, което се взе през 2016 година, няма някаква нова рамка ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР