Виждаме, че се изпълняват основните условия за влизане в еврозоната,

...
Виждаме, че се изпълняват основните условия за влизане в еврозоната,
Коментари Харесай

Асен Василев: С инфлацията сме извън параметъра за еврозоната, но разликата с ЕС се свива

Виждаме, че се извършват главните условия за влизане в еврозоната, които са свързани с бюджетния недостиг – с дълга нямаме проблеми. С инфлацията към момента сме отвън параметъра, само че стартира да се свива разликата сред България и Европейски Съюз, тъй че чакам един равномерен развой, който да продължи интензивно. Това сподели министърът на финансите Асен Василев.
Тази година България е почетна страна на ревюто, което стартира през вчерашния ден и ще продължи до 17 септември.
" Подкрепата на Гърция е извънредно мощна и за двата процеса. С гръцките сътрудници работим доста добре по това да подобрим обмена на данни сред Националната организация за приходите и гръцката приходна организация на равнище фактура. Целта е проследимост и да няма отбягване на налози и от двете страни ", заяви още Асен Василев.
" Работим доста интензивно с гръцката страна за двата ни съществени целта – влизането на България в Шенген, което ще направи доста по-лесно напредването на артикули и на хора, и бизнесът ще бъде доста омекотен, и влизането на България в еврозоната ", разяснява министърът.
Той уточни, че в идващите два месеца ще има основни срещи, свързани с процеса по присъединение на България към еврозоната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР