Виждам те КАТ-Варна Както Varna24.bg съобщи, Варненският окръжен съд определи най-

...
Виждам те КАТ-Варна
Както Varna24.bg съобщи, Варненският окръжен съд определи най-
Коментари Харесай

Двама адвокати ще защитават Алин, който уби трима в катастрофа край Варна

 Виждам те КАТ-Варна Както Varna24.bg заяви, Варненският областен съд дефинира най- тежката мярка за неотклонение на 46-годишният Алин Й., който е притеглен към наказателна отговорност за причиняване на гибел по несъобразителност на трима души при ръководство на МПС след приложимост на наркотични субстанции. 

Тежката злополука породи на 3 септември 2021 година, малко след 22.00 часа, на пътя от к.к. Златни пясъци за Варна, в региона на Евксиноград. В резултат на удара сред двата автомобила починаха лидерът на единия – 67-годишен французин, както и двамата му спътници  – негова сънародничка и англичанин. Алин Й. остава незасегнат след конфликта. При направените му проби за алкохол и опиати се открива, че е карал след приложимост на амфетамин и метаамфетамин, припомниха от пресслужбата на съда. 

При разглеждане на мярката за неотклонение в късния следобяд на 6 септември, обвиненият се яви с двама бранители. Адв. Димитър Марковски съобщи пред съда, че 46-годишния мъж е трудово зает - оператор на преносима платформа с повдигащо устройство вид Паяк. Представена беше и позитивна характерност от работодателя му. Поискана от съда беше установяване на по- лека мярка за неотклонение – парична гаранция или домакински арест, така Айлин бил единствения, който се грижи за старата си майка. 

Държавното обвиняване показа информация за наложените му санкции за нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, като посочи, че от взимането на свидетелството си ръководство има наложени 8 наказателни постановления. Защитниците на Алин подчертаха, че от 2015 година, обаче до момента няма нови нарушавания. 

След като се срещна с материалите по делото, Варненският областен съд откри че са налице данни Алин Й. да има съпричастност към авторството на закононарушението, за което е упрекнат. Съдът уточни, че поради множеството наложени административни санкции за нарушавания като участник в придвижването е налице действителна заплаха 46-годишният мъж да извърши закононарушение или да се укрие. Поради тези съображения съдът дефинира като най- подобаваща мярка за неотклонение по отношение на Алин Й. най-тежката планувана в закона, а точно " задържане под стража “. 

Определението на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Варна.

Кадри от злополуката се появиха първо в групата Виждам те КАТ-ВАРНА.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР