Виждам също, че изборното законодателство не бе реформирано, машинното гласуване

...
Виждам също, че изборното законодателство не бе реформирано, машинното гласуване
Коментари Харесай

Президентът Радев С Тежка Равносметка За 2018: Това Бе Годината На Демократичния Упадък

Виждам също, че изборното законодателство не бе реформирано, машинното гласоподаване се отсрочва още веднъж, ориста на така наречен втори протокол от СИК, който е обект на изборна операция, остава неразбираема, съобщи Радев и уточни, че оттова са намалели и гаранциите да се проведат почтени и демократични избори следващата година.

Държавният глава уточни, че предлагането България да избере изтребител F-16 е финалът на автокрацията за тази година.

По-рано през днешния ден водачът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов похвали решението за избора на аероплан и сподели, че то е експертно и положително.

" Това беше успех на лобизма. Не желая да пазя един или различен вид аероплан - за мен и трите вида са прелестни, летял съм на тях и против тях. Но за разлика от други хора, аз пазя процесът да бъде транспарантен, открит и справедлив. Има два типа избор - първият е, когато държавното управление споделя, че ще заложи на стратегическото партньорство и избира аероплан от страната X, без да го интересуват детайлности. Но за това се изисква политическа храброст и най-много отговорност, която не е присъща за нашите управници. Те взеха решение да се вършат на демократи в този развой и катастрофираха. Те взеха решение да тръгнат по другата процедура, както се прави на всички места в развитите демокрации. Какво стана обаче? Преди да е завършила работата на тази комисия един наш политик и то от Вашингтон - Цветан Цветанов, към този момент предопредели избора. Министър-председателят също сподели точната си дума. Неслучайно в навечерието на празника на Военновъздушни сили аз приканих министър-председателя, министрите и депутатите да запазят радиомълчание, до момента в който завърши процедурата, тъй като по този начин се прави в целия свят ", сподели още Радев.

Европредседателството се трансформира в оправдание за шестмесечно неявяване на ръководството във връзка с проблемите на жителите, сподели още Радев.

Попитан какво мисли за това, че " Политик на годината " в класацията на " Дарик " радио са протестиращите майки на деца с увреждани, Радев отговори, че това е напълно необорим и човешки избор. " Защото протестиращите майки демонстрираха, че с морална мощ и човешка морална идея можеш да постигаш и съществени политически цели. Защото на процедура те се трансфораха в един от главните политически играчи на годината ", съобщи президентът. Радев благодари на всички българи, които през 2018 година не са гледали безучастно и са отстоявали своите права посредством митинги. " В атмосферата на вселяващ се произвол всяка дума е значима ", съобщи той.

Във връзка с българското европредседателство президентът уточни, че една рутинна ротационна процедура на Европейски Съюз е била превърната в мощен пиар. " И в едно оправдание за шестмесечно неявяване на ръководството във връзка с проблемите на жителите. В същото време не можем да не отбележим, че редица медии градяха ореол на ръководещите като спасители на Западните Балкани и като незаобиколим политически фактор от международен мащаб. И в това време митингите на хората за ниски приходи, за неприятни условия на труд, против корупцията бяха показани като антиевропейски прояви. Затова и след края на европредседателството приканих ръководещите да се върнат по-бързо към нерадостната българска реалност и да чуят гласовете на хората. Да, триумфи има, само че да продължиш се хвалиш непрестанно с тези триумфи в случай, че хората се чудят по какъв начин да си платят сметките, не е честно ", сподели още Радев и уточни, че по тази причина във Западна Европа европредседателството е рутина, а не вест.

" Иначе за целта Западни Балкани - да, това е наша задача, откогато сме влезнали в Европейски Съюз и е обикновено държавното управление да го одобри като приоритет. Но едно прекалено напомпване на упованията, че надали не ще решим за 6 месеца проблеми, трупани с епохи, доведоха до разочарования. Защото държавното управление толкоз се вторачи в Западните Балкани, че спря да вижда какво се случва по на запад от Западните Балкани. Изтървахме значими европейски процеси като злополуката с нашите превозвачи, които зрееха през това време ", съобщи Радев и уточни, че европейската интеграция на Западните Балкани не би трябвало да става за сметка на българският народен интерес, история и еднаквост.

" Бързането на ръководещите да подпишат контракта за добросъседство с Македония без да приказват с Гърция и без вътрешен консенсус, на процедура беше за популярност. За основата на този контракт се употребява декларацията от 1999 година сред Иван Костов и Любчо Георгиевски, а за тези 20 години имаме динамичност на процесите на Балканите, имаме два нови фактора - участието в НАТО и в Европейски Съюз ", изясни Радев. Той изясни, че като президент на България не е склонен с името " Северна Македония " и уточни, че в случай че България беше имала по-сериозна позиция, в този момент български министър председател щеше да бъде номиниран дружно със Зоран Заев и Алексис Ципрас за Нобелова премия за мир.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР