Виж… ако жена ти прилича на Капитан Петко войвода—и да

...
Виж… ако жена ти прилича на Капитан Петко войвода—и да
Коментари Харесай

Бетонът си е бетон, фекалиите са си фекалии, всичко си е точно

Виж… в случай че жена ти наподобява на Капитан Петко войвода—и да я облечеш в къса и тясна пола, няма да стане супермодел. Просто ще засилиш комедийния резултат, а горката жена ще се почувства неудобно. Както и ти, в случай че приличаш на несполучлива партида кюфтета за хамбургери, и да си сложиш оная – прилепналата тениска – няма да заприличаш на Джейсън Момоа, а ще заприличаш на това несигурно нещо, което се намира в тъмния ъгъл на всяка хладилна витрина във всеки супермаркет…

Хубаво е да се вършат реклами на родния туризъм и родното море, ама… нали…

Виртуалното пространство е претъпкано със фотоси от празни или полупразни курорти в България. Не, не е единствено поради ковид. Съвсем не е поради това преди всичко. Да, в топ три е евентуално, само че не е номер едно причина коронавирусът.

Държавата на плужеците и банкоматите! Свиквай!

Просто на хората им писна.

И накрая… хайде—понеже стана дума за коронавируса—и най-после точно поради този вирус, който затвори света, започнаха да ни се молят да идем на родното море, че да спасим българския бизнес. Добре, споделиха си някой, ще идем. За да ги възнаградят за тази патриотична работа, им дадоха обещание безвъзмездни шезлонги и чадъри. Малко, само че от сърце. Оказа се цялостна неистина ДОРИ това. Нищо не е гратис, дрането на по две кожи продължава. Бетонът си е бетон, фекалиите са си фекалии, всичко си е както си беше, само че с повече национализъм в рекламите.

Облякохме грозното в красивата дрешка (реклама и пропаганда) и седнахме да чакаме резултати.

Както споделих – на хората просто им писна. И се отдръпнаха от родното море. Беше „ на ръба “ от години, само че чашата преля с тези лигавщини около избавителните ограничения този сезон. Ти му подаваш ръка, намаляваш му налозите, обещаваш му избавителни ограничения, че дори… даже се пробваха да изплашен туристите, че в случай че отидат в Гърция, ще ги сложат под карантина – даже и така—леко по ръба на положителния вкус—им се оказа помощ на родните хотелиери и ресторантьори по мутроморието, а то най-после ти захапва ръката, с която му помагаш и ти набутва скрити такси – за интернет, за наложително кафе, баснословни числа за вода и безалкохолно. И недоволствата от обслужването също си текат, по традиция.

Няма „ не желая “! С пердах ще те закарат на родното море, в случай че би трябвало

Те го подкараха по инерция с мантрата: „ Мѝ, кат не ти харесва, хòди си! Махай се! “ И родният екскурзиант сподели: „ Добре “. И се махна.

Те разчитат на чужденците. Усмихнаха се малко около първата група от Холандия, която даже Николина Ангелкова  Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 година Възпитаник е на Harvard посрещна на летището. След няколко анулирани чартъри… ето хоп!—дойдоха първите. Чудна наслада, отпуши се сезонът, нали?

Не.

Британският туроператор Balkan Holidays анулира всичките си чартъри и резервации на клиенти за България за 2020 година Правилно прочете – всички.

„ Концепция “ е основната дума на Ангелкова, с която ще я запомним. Или по-скоро с израза „ имаме идея “.

Оказа се, че и българските туристи също имат идея. И тя включва даже да се жертваш да стоиш 4, 5 или 6 часа на границата, само че да идеш ДРУГАДЕ, не на бетона, фекалиите, чалгата и подправените реклами.

А, в случай че се оплачеш, те упрекват, че си АНТИпатриот и дежурните нелепости. Значи – не е АНТИпатриот оня, който изсипва фекалиите в морето, не… той „ се старае да прави нещо “; не е АНТИпатриот и оня с лъжливите предложения, които лъже сънародниците си, не – той е „ предприемач “ и работи за тая страна; не е и оня, който направи от брега жк. „ Люлин “, той е „ вложител “. Не. Ти, който си се оплакал, че всичко това не ти харесва, ти си отговорен за несполуките.

Иначе на реклами и рекламни лица сме силни…

Или… Не, не сме. Истината е, че и това ни е въздух под налягане, кампанийки, съединени „ на парче “, без концепция, без дълготрайни проекти, стихийно, хващаме някой, набутваме му малко пари, той прави реклама, пък да забележим, ай нека тоя път потръгне…

Някой прочут да хвали родното море. Чудесна идея, нали? Те известните в България, са известни и с това, че за пари ще популяризират всичко – от пелени до цялостен туристически отрасъл.

А в този момент една изцяло измислена история с несъществуващи герои, всички прилики с действителността са във вашето въображение:

Звездата… ще го назовем Господин Х, който е… да речем: артист, взема решение чистосърдечно (не ми се разсъждава дали са му платили или не, почтено, не ми се мисли и за това) да се изкаже в отбрана и споделя: „ Нèма им стъпим на гърците, щот са византийци и не ме кефят! В Беге е най-добре “.

И ние всички би трябвало да разберем този отруден човек на изкуството, тъй като той, стъпвайки на родното – Беге море – се сблъсква с приятното, гъделичкащо егото, шушукане, като го видят и познаят „ звездния “ му статут. „ Ей, това не е ли…? “; „ А, той е, той е “; „ Господин Х, може ли един подпис? “

И Господин Х се разтапя от кеф и дава подпис тук, усмихва се там, дават му една безвъзмездна бира тук, нещо друго гратис – там. Кеф. Бедна ви е фантазията какви приятни неща съпътстват известните хора. Да, това, дето си го мислиш, също. Може даже малко изпростяване да ти простят, в случай че си прочут. Ще вдигаш повече звук, ще щипеш сервитьорките, те ще ти се усмихват. Както Господин Х споделя: „ Ония не могат да се забавляват, всичко им е подредено, ние се забавляваме по-добре “. Тоест… Иху-аху, трес, плес, зèми, сѝпи, дòнеси! Я, кви сме убавци! Всичко може.

Когато Господин Х отиде в Гърция, там той е просто един екскурзиант от непозната страна. Да… това им е неприятното на Беге звездните статути – работят единствено в Беге, отвън граница се изключват – като на ниска цена тарифен проект без роуминг.

И Господи Х никой не го закача за подписи и никой не шушука зад тила му нищо. И, като се отплесне с неговото Иху-аху, трес, плес, зèми, сѝпи, дòнеси!... идват от заведението и му вършат забележка да се държи възпитано.

Схващате ли разликата?

Е, несъмнено Господин Х ще избира родното море, нищо, че е от бетон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР