виж галерията Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов заяви, че ще

...
виж галерията
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов заяви, че ще
Коментари Харесай

Кметът: До дни полагаме релефна маркировка на ул. Славянска“, ще изградим изкуствени неравности и светофар

виж галерията Кметът на Благоевград доктор Атанас Камбитов съобщи, че ще бъдат подхванати спомагателни ограничения за обезопасяване на придвижването по улица "Славянска " в Благоевград, където през вчерашния ден при ПТП почина 19-годишно момиче. Той пое ангажимент да бъде сложена релефна маркировка, да бъдат построени изкуствени неравности, за ограничение на скоростта на колите, както и да бъде построен светофар с бутон. 
"Не мога да се наемам с прецизен период по отношение на изработката на светофара, тъй като би трябвало да минем през съгласувателни режими, само че ще се постараем той да бъде построен в най-кратки периоди. Друг е въпросът до каква степен ще има резултат, в случай че не се съблюдават разпоредбите за придвижване по пътищата ", разяснява кметът Камбитов. Той акцентира, че на мястото на вчерашния случай има забележима маркировка, а улицата е добре осветена.
По думите му, огромна част от пътните произшествия са в резултат на неспазване на съществени правила за придвижване, включително и погрешно паркиране на колите. Сред вероятните решения за надзор на сходен тип нарушавания е отделяне на "Синя зона " на основни места, отвън Централна градска част.

"Община Благоевград прави всичко належащо, с цел да обезопаси невралгичните сектори. Само за тази година сме положили към 18 хиляди кв. м. маркировка. Голяма част от пешеходните пътеки са с надпис "Погледни " и са маркирани в два цвята, за привличане на вниманието на участниците в придвижването ", разяснява още кметът Камбитов. Той съобщи, че сега се обмисля и вид за слагане на насочващи светлини при пешеходните пътеки, тук-там. Кметът Камбитов се срещна и беседва със студенти, събрали се на мястото на вчерашния случай, с цел да почетат паметта на починалото момиче. Той се включи и в кротичък митинг - поход, против неспазване на разпоредбите за придвижване по пътищата, който приключи пред постройката на Общината. Всички ограничения ще бъдат съгласувани и с останалите способени органи, отговарящи с сигурността на придвижването.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР