Виетнамската VinFast обяви, че ще изгради завод за електрически автобуси,

...
Виетнамската VinFast обяви, че ще изгради завод за електрически автобуси,
Коментари Харесай

Виетнамската VinFast строи завод за електроколи в САЩ за 4 млрд. долара

Виетнамската VinFast разгласи, че ще построи цех за електрически рейсове, коли и акумулатори в Северна Каролина, като първичната инвестиция е в размер на 2 милиарда $. Общото влагане в индустриалния комплекс се чака да доближи 4 милиарда $, построяването се чака да стартира до края на годината. Заводът ще се намира в индустриалната зона Triangle Innovation Point в окръг Чатъм, Северна Каролина. През януари компанията разгласи, че преглежда благоприятни условия за построяването на индустриален център и в Германия.

Очаква се заводът да стартира работа през 2024 година, като първичният потенциал ще бъде 150 хиляди броя годишно. Това ще е и първата фабрика за коли в Северна Каролина, а също така е и най-голямата инвестиция, която щатът е получавал до момента, оповестява Reuters.
Инвеститорът
VinFast е учредена през 2017 година и е поделение на най-големия виетнамски конгломерат Vingroup. Компанията има редица поделения, само че като цяло се концентрира върху технологии, развиване на недвижими парцели, търговия на дребно и услуги, вариращи от опазване на здравето до хотелиерство.

" С индустриална база на пазара в Съединени американски щати VinFast може да стабилизира цените и да редуцира времето за доставка на продуктите, правейки нашите електрически коли (EV) по-достъпни за клиентите ", разгласи Нгуен Тхи Тху Туй, заместник-председател на Vingroup и основен изпълнителен шеф на VinFast.
Реклама
Компанията към този момент приема поръчки за два от моделите си - вид спортни транспортни средства (SUV), като те ще бъдат създавани във към този момент работещата фабрика на компанията на остров Кат Хай. От VinFast обявиха, че цените за спортния SUV VF8 стартират от 41 хиляди $ в Съединени американски щати, което е към 20 хиляди $ по-евтино от тези за съпоставим модел на Tesla. Компанията цели да продаде 42 хиляди електрически транспортни средства през тази година.
Американски залог
VinFast залага много на пазара в Съединени американски щати, като се надява да се конкурира сполучливо с огромните автомобилни производители и стартъпи с наличните си електрически SUV и новаторски модел за лизинг на акумулатори.

Виетнамската компания стартира произвеждане на коли през 2019 година

Американският президент Джо Байдън съобщи, че инвестицията на VinFast е последният образец за " работещата ми икономическа тактика ". Очаква се заводът да отвори към 7 хиляди работни места. " Решението на VinFast се основава на скорошни обявления на компании като GM, Ford и Siemens, които също взеха решение да влагат още веднъж в Америка и да основават работни места ", сподели Байдън.
Реклама
Президентът сложи амбициозната цел половината от продажбите на нови коли в Съединени американски щати да бъдат електрически до 2030 година Тази задача се усложни в допълнение поради проблемите с веригата на доставки, които тормозят автомобилните производители от пандемията насам. Именно заради тази причина при започване на март стартъпът Rivian, в който 20% дял има Amazon, предизвести, че индустриалният му потенциал за 2022 година може да спадне на половина.

В изказване на Rivian се вижда, че към 8 март компанията е сглобила 1410 автомобила тази година и 2425 от началото на производството. В него се споделя, че през двете седмици преди 8 март междинното седмично равнище на произвеждане е било към два пъти по-високо от темпото на довеждане докрай на коли през четвъртото тримесечие на 2021 година От компанията също по този начин чакат усложненията по веригата на доставки да продължат през 2022 година
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР