Виетнамката, която прекара над две години в затвор в Малайзия

...
Виетнамката, която прекара над две години в затвор в Малайзия
Коментари Харесай

Освободиха виетнамката, обвинена в убийството на заварения брат на Ким Чен-ун

Виетнамката , която прекара над две години в затвор в Малайзия по съмнение, че е умъртвила заварения брат на севернокорейския водач Ким Чен-ун , бе пусната на независимост, заяви Ройтерс. Тя ще се завърне във Виетнам по-късно през днешния ден, сподели юристът й.

Доан Тхи Хуон, на 30 години, бе упрекната, дружно с индонезийска гражданка, че са отровили Ким Чен-нам , като плиснали в лицето на жертвата невротоксично вещество на интернационалното летище в Куала Лумпур през февруари 2017 година

През март индонезийката, упрекната, че е взела участие в убийството на заварения брат на севернокорейския водач Ким Чен-ун през 2017 година , беше оправдана от малайзийското правораздаване. Прокуратурата разгласи, че снема обвиняванията от Сити Айсях за убийството на Ким Чен-нам и я освободи.

-->

След освобождението си тя съобщи, че е доста щастлива и че не е очаквала нещата да се развият по този метод. Посланикът на Индонезия в Малайзия Рушди Кирана също приветства решението на съда.

Ким Чен-нам беше атакуван, до момента в който чакаше аероплан за Макао. Двадесет минути след офанзивата той умря. Южна Корея упрекна Северна Корея, че е провела убийството. Пхенян отхвърля тези обвинявания. Ким Чен-нам подлагаше на критика режима в Пхенян и живееше в заточение.
 

Двете дами, арестувани за убийството, постоянно са твърдели, че са почтени. В съда те споделиха, че мислели, че вземат участие в телевизионно шоу, снимано на летището в Куала Лумпур. Процесът против двете дами стартира през октомври 2017 година Днес той беше възобновен след спиране от няколко месеца.

За убийството бяха упрекнати и четирима севернокорейци, само че те съумяха да избягат от Малайзия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР