Виена. Министърът на туризма Николина Ангелкова участва в 17-ия Европейски

...
Виена. Министърът на туризма Николина Ангелкова участва в 17-ия Европейски
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова участва в 17-ия Европейски туристически форум във Виена

Виена. Министърът на туризма Николина Ангелкова взе участие в 17-ия Европейски туристически конгрес във Виена. Това оповестиха от Министерството на туризма . Събитието се организира в границите на два дни – 1 и 2 октомври, и е най-голямото в региона на туризма по време на австрийското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Сред формалните посетители са Елжбиета Биенковска, европейски комисар по вътрешен пазар, индустрия, предприемачество и МСП, Зураб Пололикашвили, общоприет секретар на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации. Домакин на форума е Елизабет Кьостингер, министър за стабилно развиване и туризъм на Република Австрия.
Австрия е измежду водещите пазари за входящ туризъм в България, като повече от 93 хиляди са визитите от австрийски жители у нас в интервала януари- август 2018 година През 2017 година страните от Европейския съюз не престават да са най-важният генериращ пазар за интернационален туризъм на България с условен дял 61,4% и общо над 5,450 млн. туристически визити, отчитайки растеж от 8,2%.
Министър Ангелова е участник във форума по покана на сътрудника си Елизабет Кьостингер. Европейски туристически конгрес обичайно се организира през октомври в страната, която ръководи Съвета на Европейски Съюз.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР