ВИЕНА – Феновете на ЦСКА и Аякс“ се превърнаха в

...
ВИЕНА – Феновете на ЦСКА и Аякс“ се превърнаха в
Коментари Харесай

ЦСКА и „Аякс“ – братя по оръжие

ВИЕНА – Феновете на ЦСКА и „ Аякс “ се трансфораха в братя по оръжие. И по идентичен метод впечатлиха австрийския футбол. Първо холандските ентусиасти нападнаха със страховит десант Грац. Там четирикратният европейски първенец съкруши „ Щурм “ с 3:1 във втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

Снощи към хиляда ентусиасти на ЦСКА от цяла Европа се събраха в центъра на виенското предградие Мьодлинг, с цел да тръгнат дружно към стадиона на „ Адмира Вакер “. Реваншът от втория прелиминарен кръг на Лига Европа приключи след публицистичното привършване на вестник „ Труд “, а „ алените “ влязоха в него с преднина от 3:0.

Фенове на ЦСКА направиха шествие и в първия евродуел след завръщането на тима в шампионатите – при успеха с дузпи над „ Рига “ преди две седмици в Латвия. Очакваше се, както тогава, българската агитка да е по-голяма от тази на домакините. Средната посещаемост на „ Адмира Вакер “ е 1500 души, макар че клубът е измежду най-успелите в историята на австрийския футбол. Поражението с 0:3 в София напълно бе обезверило домакините.

„ Ако нещо положително се случи за нас, ще е същинско знамение “, сподели треньорът Ернст Баумайстер, някогашен австрийски национал с присъединяване на две международни шампионати.

Местните медии пробваха да оправдаят неприятното показване на австрийските тимове с огромната горещина. Баумайстер изрично ги спря: „ През лятото би трябвало да е топло! “

Снимка: БУЛФОТО
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР