Вие вече постигнахте целта си. Резултата от вашата диета е

...
Вие вече постигнахте целта си. Резултата от вашата диета е
Коментари Харесай

Поддържане на килограмите след диета

Вие към този момент постигнахте задачата си. Резултата от вашата диета е налице. Но по какъв начин да се насладите на това ваше достижение за по-дълго? Според експертите от време на време поддържането на тежестта след диета може да се окаже доста по-трудно, в сравнение с самото събаряне на килограми.

Истината е, че в случай че желаете да запазите тежестта си, в никакъв случай не можете да се върнете към нормалният си режим на хранене, както преди да започнете диетата си. Вие ще би трябвало да продължите да планирате това с което да се храните, въпреки и не толкоз строго, както по време на диетата.

Упражненията са наложителни, в случай че в действителност желаете да запазите непокътнато тежестта си. Експертите предлагат най-малко 30 минути целенасочена физическа интензивност дневно. Физическото натоварване освен ще ви помогне да запазите килограмите си, само че ще е много потребно за организма ви, който още веднъж ще би трябвало да гори калории.

Другото значимо нещо което би трябвало да знаете, че когато се завръщате към естественият си режим на хранене, това би трябвало да стане последователно. Препоръчително е да увеличавате приема на калории гладко с към 80-100 калории на всеки 7 дни. По този метод давате време на организма си да влезе в темп. Като наложително би трябвало да започнете с потреблението на по-леки храни и последователно да преминете към тези, които са с по-голяма калорична стойност. Мерете килограмите си в края на всяка седмица и в случай че след следващото нарастване на калориите сте нараснали фрапантно тежестта си, то значи, че вашия съвършен калориен банкет за поддържане на тежестта е този от миналата седмица. За това се върнете към него.

Вашият мозък доста тъкмо знае, какъв брой мастни кафези имате и когато тяхното количество намалее, то той се пробва да реагира на това по някакъв метод с цел да ги върне. Единият метод е като забави вашият метаболизъм и по този начин ще накара тялото ви още веднъж да натрупа мазнини. Друг метод е като ви накара да си мислите постоянно за ястие и усили апетита ви. Както и да реагира вашия мозък, значимото е да не забравяте, че и на него му би трябвало време.

Другото нещо, което е от значително значение е закуската. За това закусвайте! Доказано е, че хората които закусват постоянно имат по-бърз метаболизъм. Ако пропускате хранене, то тогава се постарайте това да не е закуската. Много по-вероятно е да преядете денем, в случай че сте пропуснали закуската си.

И не на последно място останете стимулирани. Това, че сте свалили килограми не значи, че не би трябвало да се постараете да ги запазите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР