Вие системно поставяте под въпрос парламентарната демокрация и този път

...
Вие системно поставяте под въпрос парламентарната демокрация и този път
Коментари Харесай

Зад маската Русия опитвате да прикриете корупцията

" Вие редовно поставяте под въпрос парламентарната народна власт и този път направихте следващата стъпка към определяне на властнически режим в самото Народно заседание. Смятахме, че във времето българският парламент е развил едно изключително отношение към тематиката за службите, което разрешава както ръководещите, по този начин и опозицията да се усещат ангажирани в процеса на надзор на службите. И по-важното - една сигурност, както на депутатите, по този начин и на гласоподавателите, че няма да се злоупотребява нито с достъпа до тази информация, нито с опитите за прикриване. Днес вие го опровергахте ".
Така се обърна към ръководещите от парламентарната естрада зам.-председателят на Народното събрание и депутат от " Българска социалистическа партия за България " Кристиан Вигенин
" Не знам за какво непрекъснато Русия ви е в главите. Не знам за какво, за сътрудниците от Политическа партия изключително, като че ли главният проблем на националната сигурност е този. Но тези, които имат повече опит и знания знаят, че външно-политическите аспекти са единствено част от проблемите на националната сигурност. Основните - са тук, вътре ", уточни още социалистът.
Кристиан Вигенин изрази съмненията, че под маската на проблемите, свързани с Русия и войната в Украйна, от сглобката се пробват да сложат ръка и надзор над тази комисия заради други аргументи - вътрешно-политически, изключително свързани с съмненията за корупция. Защото, част от отчетите са точно в тази посока.
" Не знам какво тъкмо подозирате, че би популяризирал ръководителят от " Възраждане ", единствено да напомня, че по тематиката Русия същите тези служби споделиха, че Русия ще победи за 3 дни, а скоро влизаме в третата година. Не знам какви секрети по тази тематика смятате, че ще бъдат разкрити ", сподели още националният представител от Българска социалистическа партия.
По думите му не може да се допуска, че депутат или парламентарна група биха работили и биха били опасност за националната сигурност. " Има текст в Наказателен кодекс за шпионството, в случай че има такива съмнения, има си способи те да бъдат потвърдени ", добави социалистът.
" Като лишавате " Възраждане ", вие лишавате тази комисия да бъде управлявана и от Българска социалистическа партия, и от Има Такъв Народ. И това е следващата принуда над опозицията ", съобщи зам.-председателят на Парламента и сложи значим акцент:
" Комисията за противопоставяне на корупцията има ръководител и двама заместници от болшинството, опозицията няма. Естествено, че корупцията е там, където е властта. А властта си е подсигурила, че цялото управление на тази комисия е от ръководещите. Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред - ръководещото болшинство и там комфортно си има цялото управление. Политиката не търпи злоупотребата с власт. Време е да се постави завършек на тази политическа принуда ", заключи Кристиан Вигенин.
Иван Ченчев:

Сглобката обуха
ботуша на деспота

" Представителите на сглобката - тези, които десните хора вкараха в Парламента поредно и с дейностите си потвърдиха, че са псевдодемократи. Те не позволяват никакво друго мнение и освен, че не го позволяват, само че и безусловно поръчково влизат в ролята на политически убийци, лишавайки опозицията от демократични права ". Това съобщи зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Иван Ченчев от парламентарната естрада.  
" Още в 44-я Парламент моделът " Борисов " заплашваше, че ще рита столчета на неуместни публицисти. Стана проблем - заметоха го. Още в 44-я Парламент те си правеха краткотрайни комисии, с цел да проверяват сами себе си, със свои си ръководители на комисиите. Тук те са поредни ", напомни социалистът и добави:
" Днес - може би, с цел да изпъкнат пред гласоподавателите си, които в действителност предадоха, те с псевдодействия на псевдодесни хора споделят, че са свободомислещи. Но скачат против свободомислието. Направиха това, което никой не си разреши - рязаха монументи, направиха го братоубийствено, с приятност, само че пък нелегално. Ядоха детска глава от торта, само че отново ще им кажем - детската глава е на българско дете, там единствено боецът е съветски. Това са демократите ", уточни Иван Ченчев.
Той бе безапелационен, че тези хора, маскирайки се като десни и забранявайки на всеки да изрича друго мнение, са обули ботуша на деспота. " И с този ботуш газят. Газят и си разрешават да го вършат за каквото и да става дума ", продължи националният представител от Българска социалистическа партия.
По думите му методът, по който го вършат е доста рисков освен за демокрацията, само че и за метода на мислене, който постановат. " Знаково е това, че едно лице от този Парламент командва цялата страна. Командва държавния уред, само че не командва хората. Това, че командва даже и почивките на Народното събрание не значи, че командва целият български народ. И той скоро ще го разбере ", заключи Иван Ченчев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР