Вие обявихте, че разполагате с пълна справка за Барселонагейт, но

...
Вие обявихте, че разполагате с пълна справка за Барселонагейт, но
Коментари Харесай

Кутев към Гешев: Борисов знае кой го е записвал, как може вие да не знаете?

" Вие обявихте, че разполагате с цялостна информация за Барселонагейт, само че ние не разполагаме с резултат!
Колко месеца трябват на прокуратурата, с цел да кажете дали записите с Бойко Борисов са същински? Не знам кой и по какъв начин го е разпитвал, само че откакто той знае кой го е записал и кой го е снимал гол в спалнята, по какъв начин може месеци вие да не знаете?

Тези въпроси зададе депутатът от Българска социалистическа партия Антон Кутев по време на чуването на основния прокурор в Народното събрание.

" Вие месеци наред не можете да разберете кой е записвал премиера на републиката. Ако с подобен ритъм разследвате кражбата на коли, убий ме, не знам по какъв начин сте ги понижили. Според мен COVID-19 ги е понижил повече. Според мен вие не вършите работа. Вие доведохте до междуинституционални конфликти., обърна се към Гешев Антон Кутев (БСП).

Той напомни, че няколко часа по-рано Цвета Караянчева е споделила, че и тя не знае дали записът е достоверен.

" И благата госпожа Караянчева не знае министър председателят нарекъл ли я е по избран метод или не ", разяснява иронично Кутев.

" При Божков изглеждахте по-бързи, а да не приказваме при братя Бобокови. Излязоха и чатовете им и диалози, преди да бъде повдигнато обвиняване. Вие за това казвате, че няма никакъв проблем? Има здрава логичност, която всеки жител вижда и всеки, който я види – излиза на площада и вика " оставка " ", разгласи още депутатът.

" Дали ще съумеят да смъкват държавното управление – не знам. Но гневът против всички политици и политическата система остава ", акцентира той.

" Няма по какъв начин да ни убедите, че се борите с престъпността. Вие се борите с част от престъпността. Но когато се прави със забавяне или изборно, това е отвод от правораздаване ", безапелационен е Кутев.

" Никога до момента България не е имала толкоз политизирано държавно обвиняване. Никой не е твърдял, че прокуратурата не работи. Понякога работи даже прекомерно пламенно. Понякога не работи. Проблемът е в селективността и решението е единствено в едно – вашата оставка ", прикани от своя страна Явор Божанков от Българска социалистическа партия.

Иван Ченчев изиска да знае какво се случва с инспекцията за спрения сигнал на стратегия " Хоризонт " по БНР и прикани основния прокурор да даде отговори.

" Смеската сред политика и бизнес се назовава олигархия, само че някак си олигарсите биват положителни и неприятни. Лошото е, че властта не е властта да бъдеш наказан - това го прави съдът. Голямата власт и огромният боязън не е за това, че може да бъде наказан някой, а че може безнаказано да съсипе един частен бизнес ", разяснява Крум Зарков от Българска социалистическа партия и разгласи, че прокуратурата ползва двоен стандарт.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР