Вие незрящите хора, с тази 90-годишна история и с вашата

...
Вие незрящите хора, с тази 90-годишна история и с вашата
Коментари Харесай

Румен Радев: Държавата ни е длъжник на хората с увредено зрение

" Вие незрящите хора, с тази 90-годишна история и с вашата модерна активност показвате, че няма лимит за силата на духа когато човек желае да се развива, да осъществя своя гений и да бъде почтена част от обществото.

Българската страна и общество е ваш дебитор да се търсят прогресивни форми и способи, тъй че вие да получавате една навременна, достоверна и настояща информация, която да бъде във форма налична за вас. Преклонение пред вашия малочислен екип от единствено 14 души, които се е нагърбил с тази модерна будителска за България задача ", съобщи президентът Румен Радев, представен от БГНЕС.

Държавният глава връчи плакет " Св. Св. Кирил и Методий " за важен принос към българската просвета, нематериалност, просветност на Националното читалище на слепите " Луи Брайл ", което през днешния ден навършва 90 години от основаването си.

" Интеграцията би трябвало да значи интеграция на интелекта и на духа, без значение дали виждаш или невиждаш материалното, тъй като напредъкът на човечеството се дължи на силата на духа ", сподели още Румен Радев.

" Ние се борим в целия свят, в това число и в нашата страна да можем да трансформираме образната информация в слухова и осезателна, с цел да могат слепите да имат достъп до брайловата книга, която основава същинската просветеност на слепия човек ", съобщи ръководителят на читалището Спас Карафезов. В знак на признателност той връчи на президента Радев почетното отличие на културното средище с облика на акад. Петко Стайнов. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР