Вие направихте ли своята питка за Задушница? Ето нашето разкошно

...
Вие направихте ли своята питка за Задушница? Ето нашето разкошно
Коментари Харесай

Питка с декорация за Архангелова задушница

Вие направихте ли своята питка за Задушница? Ето нашето луксозно предложение!

Необходими Продукти

● вода - 1 ч.ч. топла
● кисело мляко - 1 ч.ч.
● квас - 20 г
● захар - 1 с.л.
● сол - 1 равна с.л.
● олио - 3 с.л.
● яйца - 1 бр.
● масло - 1 с.л. меко
● брашно - 700 г

плънка


● сирене - 200 г
● жълтъци - 1 бр. за намазване
● семена - за поръсване

бяло тесто за украса


● брашно
● вода
● сол

Начин на подготвяне

Натрошава се маята в чаша топла вода със захарта, разбърква се и оставяме 10-15 минути да шупне. Сипва се в брашното, прибавяме олио, масло, сол, яйцето, киселото мляко.

С вилица се разбърква на каша, след това се замесва приблизително меко тесто, коет да не лепне. Намазва се с олио тестото и оставяме покрито с домакинско фолио да втаса на топло, до момента в който удвои размера си.

От тестото се отделя топче с величина на ябълка за средата. Останалото се разделя на 8 елементи. Всяка част с пръсти се разтегля на дребна кора, поръсваме с натрошено сирене и навиваме рулце.

С пръсти се точи да стане с дължина 30 см. Двата края се усукват и връзваме на възел, а краищата се събират изпод. Нареждат се в тавата върху хартия за печене, оставяме да втаса още 15 минути.

Намазва се с разрушен жълтък с 1 с. л. олио и поръсваме със сусам и ленено семе. Замесва се бялото тесто за украса от малко вода, брашно и 1 ч. л. сол. Разточва се и изрязваме кръст.

Поставя се в средата и украсяваме с тиквени семена. Печем в загрята фурна 180 градуса към 40 минути. Изважда се и покриваме с забрадка, с цел да е мека.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР