Видяхме един нормален протест с кауза, която дори да не

...
Видяхме един нормален протест с кауза, която дори да не
Коментари Харесай

Доц. Светослав Малинов: Публичното здраве се превръща в източник на политически дивиденти

" Видяхме един естествен митинг с идея, която даже да не споделя голямото болшинство от българите, въпреки всичко би трябвало да се чуе . Протест, който прерасна, както нормално, когато се разрешава подобен митинг към Народното събрание, в опит на избрана група да влезе в Народното събрание. Нищо ново, само че е време към този момент да се научим от опита си ". 

Това разяснява пред БНР доцент Светослав Малинов, началник на катедра " Политология " в Софийския университет. 

По думите му един съответен проблем, обвързван с общественото здраве, се трансформира в източник на политически дивиденти :  

" Това се прави умишлено, цинично. Фактът, че една партия към този момент упражнява този противен монопол върху тези настроения, би трябвало да бъде приет от всички, в това число и от медиите ". 

В предаването " 12+3 " доцент Малинов добави, че голямото болшинство от българите би трябвало да се концентрира върху новия проект за битка с ковид , който ще показа държавното управление, и той да бъде прегледан от експертните общности, защото има огромни благоприятни условия за усъвършенстване. 

" Не би трябвало да се слага в центъра на каквото и да е обществено разискване настояването на тези хора . Те показаха настояванията си, причините си. Оттук нататък ние да забележим какви ограничения ще вкарваме и по какъв начин ще подобрим положението си. Мерки, които взимат прилежащи на нас страни, са много строги... Правителството освен не би трябвало да отстъпва, само че да направи нововъведения . Съсредоточаването върху възрастните хора като най-уязвима група би трябвало да е приоритет. Според мен обществената цена, че не искаш да се ваксинираш, би трябвало да е по-висока и да не се заплаща от другите ". 

Той акцентира, че чуването на гласа на тези, които са срещу имунизирането и ограниченията, не значи, че те ще взимат решенията вместо нас

" Огромното болшинство схваща потребността от ограничения и от зелен документ. То би трябвало да дебатира между тях кои ограничения и до каква степен да се стигне с тях. Идеята за анулация за ограниченията е неуместна. И съм сигурен, че с това са съгласни даже част от рационалните, само че изцяло лицемерни политици от " Възраждане "

Интервюто с доцент Светослав Малинов можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР