Видният шведски хореограф Фредрик „Бенке” Ридман изпълни деликатен дует с

...
Видният шведски хореограф Фредрик „Бенке” Ридман изпълни деликатен дует с
Коментари Харесай

900-килограмов индустриален робот e новият танцов партньор на виден шведски хореограф


Видният шведски хореограф Фредрик „ Бенке” Ридман извърши внимателен дует с IRB 6620, 900-килограмов робот на АББ, на премиерата на революционна нова творба в петък вечер (7-ми септември) в Стокхолм.

Изпълнението е мощно отражение на изменящата се роля на технологиите, автоматизацията и изкуствения разсъдък в обществото, както и напредналите сътруднически взаимоотношения, които през днешния ден към този момент са вероятни сред хората и роботите. Премиерата, която изправи на крайници публиката, бе похвалена от критиците.

Роботът IRB 6620 на АББ, с който Бенке танцува, най-често се употребява в условия на тежко произвеждане, да вземем за пример в автомобилни фабрики, където той прави точково заваряване и комплицирани монтажни задания в тясно съдействие със чиновници на завода. Той е един от най-големите, най-силни и най-тежки индустриални роботи на АББ.

Коментирайки осъществяването на колегата си в това зрелище, Бенке показа: „ Много е акуратен, несъмнено, а това е идеалният сътрудник. Винаги е безпогрешно прецизен във връзка с темпото.” Ерик Хелстрьом, един от инженерите, работили по представлението, показа: „ Да осъществяваме безпроблемна връзка с музиката беше мъчно, само че посредством взаимната ни работа с Бенке постигнахме невероятни неща. Забележително е по какъв начин IRB 6620 към този момент наподобява същински усеща музиката и танцьора до себе си.” Изпълненията на новата творба на Бенке не престават до 30-ти ноември в Kulturhuset Stadsteatern в Стокхолм – един от най-големите и прославени културни центрове в Северна Европа.

(ABBN: SIX Swiss Ex) е новаторски софтуерен водач в региона на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят. Продължавайки своята над 130-годишна история в нововъведенията, АББ през днешния ден написа бъдещето на промишлената цифровизация с две оферти с ясна стойност: довеждане на електричество от която и да е електроцентрала до който и да е електрически контакт, и автоматизиране на всички промишлени браншове от естествени запаси до приключени артикули. В качеството си на главен сътрудник на Формула Е, напълно електрическият интернационален клас моторни спортове на FIA, АББ продължава да тласка границите на електрическата подвижност оттатък вероятното, допринасяйки за едно по-устойчиво бъдеще. АББ развива активност в над 100 страни и разполага с към 147 000 чиновници.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР