Видни руски служители от близкото обкръжение на президента Владимир Путин,

...
Видни руски служители от близкото обкръжение на президента Владимир Путин,
Коментари Харесай

Военният министър на Русия и дясна ръка на Путин също влезе в санкционния списък на ЕС

Видни съветски чиновници от близкото обграждане на президента Владимир Путин, както и руснаци от медийния свят, са обект на наказания от страна на Европейския съюз, детайлности за които се чака да бъдат оповестени по-късно в четвъртък, заяви вестник „ The New York Times “, съобщи БГНЕС.

Списъкът, който съгласно публични лица, е бил финализиран от посланиците на Европейския съюз и с който изданието разполага, е в развой на култивиране от правната работа на блока, преди да бъде оповестен и публично да влезе в действие. В него са включени съветският министър на защитата Сергей Шойгу и Антон Вайно, шеф на администрацията на съветския президент.

Представители на Европейски Съюз обявиха, че глобите са първата стъпка към налагане на наказване на лицата, взели участие в признаването на така наречен републики Донецк и Луганск в понеделник, което блокът счита за нарушаване на териториалната целокупност на Украйна. Те дадоха обещание по-тежки наказания, в случай че Русия ескалира военните дейности в Украйна до пълномащабна инвазия.

За момента няма изясненост дали окончателният лист на глобените лица ще се промени, преди да влезе в действие, само че наподобява, че описът е формиран в съгласуваност с американски чиновници, които изготвят собствен личен пакет от наказания.

Две по-известни лица в листата са Мария Захарова - шеф на Департамента за информация и преса на Министерството на външните работи и представител на министерството, и Маргарита Симонян, която управлява телевизионната мрежа RT.

В листата са включени всички депутати от Държавната дума, дали своят вот обръщението към Владимир Путин да признае независимостта на ДНР и ЛНР - общо 351 душ, както и още 27 физически и юридически лица.

В пакета от наказания попадат висшето съветско военно управление и висши ръководители на държавната Внешторгбанк (ВТБ), като самата тя не е включена в листата, както и редица други медийни персони, които Европейският съюз смята за " пропагандисти ".

Евгений Пригожин - съветски предприемач, непосредствен до Путин, който, наред с други неща, е притежател на наемническата група " Вагнер ", беше включен в листата със наказания на Европейски Съюз дружно с няколко членове на фамилията си.

Санкциите значат, че на лицата ще бъдат наложени забрани за пътешестване до Европейския съюз, както и заледяване на активи - макар че замразяването на активи може да се окаже мъчно за осъществяване, като се има поради готовността на европейските банкови системи да укриват съветско благосъстояние в комплицирани структури на благосъстоятелност.

Пакетът от наказания, който е дълъг няколкостотин страници, включва също по този начин забрани за импорт на десетки артикули и услуги, както и ефикасна възбрана за Русия да набира средства на европейските финансови пазари посредством краткосрочни и дълготрайни облигации.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР