Видеоуслугата TikTok обяви, че ще инвестира 1,2 млрд. евро в

...
Видеоуслугата TikTok обяви, че ще инвестира 1,2 млрд. евро в
Коментари Харесай

TikTok ще инвестира 1,2 млрд. евро в центрове за данни в Европа

Видеоуслугата TikTok разгласи, че ще влага 1,2 милиарда евро в построяването на центрове за данни в Европа. Компанията ще открие три центъра за данни в района: два в Ирландия и един в Норвегия. Прехвърлянето на данните на европейските консуматори там ще стартира тази година и ще продължи през идната. По данни на самата услуга, тя има повече от 150 милиона консуматори в Европа.

За да подхожда на дълготрайния блян на компанията за създаване на резистентен бизнес, новият център за данни в Норвегия ще работи със 100% възобновима сила (предимно от локална водноелектрическа централа) и ще се възползва от по-хладния климат, като ще може да употребява повече естествено изстудяване, с цел да понижи успеваемостта на потребление на силата (PUE) и да усъвършенства енергийната успеваемост. Операциите в Норвегия също по този начин ще рециклират непотребната топлота, която ще бъде предоставена като енергиен запас за нови и съществуващи действия в покрайнината.

Според TikTok компанията се стреми да съхранява данни в района, където се намират потребителите, да сведе до най-малко прехвърлянето на данни от този район към други райони, както и да понижи опцията за достъп на чиновници до данните на потребителите.

„ Проектът Clover е стратегия, ориентирана към основаването на предпазен анклав за данните на европейските консуматори на TikTok. В рамките на тази самодейност ще бъдат въведени редица нови ограничения за усилване на съществуващите отбрани и за по-нататъшно привеждане на цялостния ни метод към ръководството на данните в сходство с правилото на европейския суверенитет на данните “, оповестяват от компанията на формалния ѝ уебсайт. „ Това ще добави още едно равнище на надзор върху достъпа до данните. Всеки достъп до данни освен ще дава отговор на съответните закони за отбрана на данните, само че и ще би трябвало първо да премине през тези портали за сигурност и спомагателни инспекции “.

Горепосоченият развой ще бъде следен и проверяван от трета страна - европейска компания за сигурност, която ще прави одит на механизмите за надзор и отбрана на данните, ще следи потоците от данни, ще обезпечава самостоятелна инспекция и ще рапортува за всевъзможни произшествия. В момента компанията е в развой на разискване с трета страна и навреме ще разгласи повече детайлности.

„ Вярваме, че използването му ще подсигурява, че 150-те милиона души, които употребяват TikTok всеки месец, ще се радват на водеща в промишлеността отбрана и сигурност на данните “, допълват от компанията.

Съобщението на TikTok идва в миг, когато управляващите в Съединени американски щати и Европейски Съюз са все по-загрижени дали китайските управляващи могат да получат достъп до данните на потребителите на TikTok от тези райони, защото услугата е благосъстоятелност на китайската компания ByteDance. В края на февруари Европейската комисия забрани на чиновниците да употребяват TikTok на служебни смарт телефони, като сходно решение преди този момент беше взето от органите на Съединени американски щати. Самата услуга към този момент съобщи, че съхранява данните на задграничните консуматори не в Китай, а в Съединени американски щати и Сингапур, и че китайските управляващи нямат достъп до тази информация.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР