Входът на еврейско училище в Монреал стана мише на стрелба

...
Входът на еврейско училище в Монреал стана мише на стрелба
Коментари Харесай

Трето еврейско училище в Канада стана мишена на стрелба за няколко дни 

Входът на еврейско учебно заведение в Монреал стана мише на пукотевица с огнестрелно оръжие. Това е трети сходен случай в Канада в границите на по-малко от седмица на фона на нарасналото напрежение поради военния спор в Близкия Изток.

При стрелбата са нанесени вреди на фасадата на учебното заведение и няма данни за потърпевши. На мястото са били открити патрони и гилзи. Сигнал за стрелбата е подаден в ранните часове на понеделник, заяви телевизия " Си Би Си Нюз ".

В четвъртък други две еврейски учебни заведения в Монреал оповестиха за открити дупки от патрони по входните им порти. Засега локалните управляващи не прецизират дали имат данни тези случаи да са свързани между тях.

По думите на Майер Фрейг от Съвета на хасидските евреи в Квебек тези стрелби целят заплашването на еврейското население в града.

Напрежението към войната сред Израел и палестинската ислямистка формация Хамас провокира и различен случай. Скандал сред спорещи за спора хора в частния университет Конкордия в Едмънтън докара до пострадвания и арест в сряда, заяви " Си Би Си Нюз ".

Полицията в Торонто пък заяви, че през трите седмици от първичната офанзива на Хамас против Израел на 7 октомври, станала мотив за войната, са регистрирани над два пъти повече закононарушения от ненавист против евреи и мюсюлмани в сравнение с за цялата 2022 година

По данни на Израел при офанзивата на Хамас на 7 октомври бяха убити към 1400 души, а над 240 - взети за заложници. При почналите ответни пълномащабни военни дейности до момента са починали над 10 000 души в Ивицата Газа, настояват локалните здравни управляващи. Хамас е считана за терористична организация от Израел, Съединени американски щати, Канада, Европейски Съюз и други западни страни.
  please wait The code has been copied to your clipboard.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР