Входът на БСП за местната власт е през областните градове.

...
Входът на БСП за местната власт е през областните градове.
Коментари Харесай

Кирил Добрев: Ако не спрем симбиозата ДПС-ГЕРБ, след 4 години няма да има смисъл от избори


" Входът на Българска социалистическа партия за локалната власт е през регионалните градове ". Това е един от изводите, който означи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев по време на днешното съвещанието на Националния съвет на партията. Като ръководител на Националния избирателен щаб той направи разбор и оценка на миналите локални избори. Според доклада за кметовете на Коалиция „ Българска социалистическа партия за България” са дали своят вот над 650 хиляди български жители, което е с близо 100 хиляди повече спрямо 2015 година. Българска социалистическа партия завоюва изборите на |-ви тур в 35 общини, яви се на балотаж в 57, от които завоюва – 24, както и 4-те регионални града – Благоевград, Перник, Разград и Русе. В градовете с районно разделяне левицата се яви на балотаж в 4 варненски, 2 пловдивски и 10 региона на столицата, като от тях завоюва софийските " Изгрев " и " Младост ". През 2015-та година Българска социалистическа партия е била на балотаж в 3 софийски и 2 варненски региона, само че няма извоюван нито един.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Няма да се удрям в гърдите с този резултат и да изяснявам какъв брой сме надскочили 2015-та година, тогава Българска социалистическа партия беше в толкоз тежко положение, че не е мъчно да бъде надскочена. Въпреки това през днешния ден продължава да има общини, в които потъването не стопира. Имах опция да кажа и обществено, че Националният избирателен щаб не сме удовлетворени от резултатите ", уточни искрено шефът на предизборния щаб на Българска социалистическа партия.

Очаквахме още 2 регионални града - Ловеч и Шумен. Искам да кажа, че резултата ни в Шумен е макар Движение за права и свободи и другарят Дъбов доста добре знае, а в Ловеч съм уверен, че ние спечелихме изборите. Съжалявам, че претендентът ни се отхвърли да жалим с извънредно персонални претекстове.

Очаквахме най-малко още 10 общини, където не просто губим с малко, а ни обраха и излъгаха, където имаше страст за смяна, само че и голям напън за опазване на статуквото. Там борбите бяха на живот и гибел – Дупница, Белово, Горна Оряховица, Вършец, Радомир, Долни Дъбник, Хисаря, Силистра, избори Добрев.

За първи път от 1995 година се поставя завършек на наклонността Българска социалистическа партия да получава по-ниски резултати на локални избори спрямо всеки предишен - това се показва в един от изводите на отчета, показан от Добрев през днешния ден. " ГЕРБ и Движение за права и свободи, в композиция с стопански субекти, съумяват безусловно да завладяват дребните общини с население до 10 хиляди индивида. И в случай че Българска социалистическа партия при започване на прехода беше партия, която печелеше точно селата и дребните общини, входът през днешния ден на Българска социалистическа партия в локалната власт е през огромните общини и регионални центрове, където зависимостта на хората е по-малка и те гласоподават свободно " - акцентира Кирил Добрев. Той добави, че симбиозата сред ГЕРБ и Движение за права и свободи при дословното разпределение на дребните и междинни общини, скоро ще обезсмисли локалните избори. " Тук е ролята и мястото на Българска социалистическа партия – дружно с хората да спрем този метод на печелене на избори, тъй като се опасявам, че след 4 години от избори няма да има смисъл. Ако не пресечем тази наклонност, освен ние като партия, само че и като общество, се притеснявам, че идващият път общините, попаднали посредством схеми сред партията на ръководещите и Движение за права и свободи, ще бъдат повече " - акцентира зам.-председателят на Българска социалистическа партия.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР