Вездесъщите електрически скутери под наем може скоро да напуснат Париж,

...
Вездесъщите електрически скутери под наем може скоро да напуснат Париж,
Коментари Харесай

Край на скутерите в Париж?

Вездесъщите електрически скутери чартърен може скоро да изоставен Париж, в случай че жителите на френската столица  гласоподават през днешния ден за премахването им от града, заяви АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Въпросът, който парижкото кметство задава на общоградския миниреферендум, е: " За или срещу скутерите на самообслужване в Париж? "

Отговорът може да обрече на крах един от водещите пазари за бързи двуколесни транспортни средства, които разшириха опциите за напредване във френската столица и в други градски центрове и градове по света.

Пръснати из града, лесни за намиране и наемане благодарение на изтеглено приложение и относително евтини, скутерите са шлагер измежду туристите, които обичат скоростта им и свободата, която оферират. За петте години от въвеждането им, следвайки образеца на споделените коли и колела, скутерите чартърен също си завоюваха почитатели измежду парижани, които не желаят или не могат да си разрешат лични, само че харесват опцията да избегнат метрото и другия публичен превоз.

Но на фона на недоволствата, че електронните скутери са грозна панорама и опасност за трафика, кметицата на Париж Ан Идалго и някои от нейните заместници желаят да забранят " свободно плаващите " скутери (наречени по този начин, тъй като се вземат и оставят по избор на наемателите им) преди френската столица да стане хазаин на Олимпийските игри следващата година.

Заместник-кметът по превоза на Париж Давид Беляр споделя, че скутерите са взели участие в стотици произшествия. Той също по този начин споделя, че те са по-вредни за околната среда от ходенето пешком, карането на колело или рейсовете и са прекомерно бързи и анархични в претъпкания, стилен и исторически град, където пространството е преди всичко. Те основават " чувство за обща неустановеност в публичното пространство, изключително за най-уязвимите хора, имам поради възрастните хора или хората с увреждания ", сподели той. " Има някои изгоди, само че това, което виждам през днешния ден е, че минусите са по-големи ", добави локалният властник.

Договорите на Париж с трите компании за отдаване чартърен Dott, Lime и TIER изтичат в края на август. Дали електронните скутери чартърен ще оцелеят в Париж по-късно, ще зависи от гласуването през днешния ден, в което могат да вземат участие всички регистрирани гласоподаватели в града, в това число и тези от други страни от Европейския съюз. Кметството към този момент даде обещание да почете резултата, какъвто и да е той.

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР