Вейповете стават все по- модерни, а вредите от тях все

...
Вейповете стават все по- модерни, а вредите от тях все
Коментари Харесай

Вредно ли е пушенето на електронно наргиле

Вейповете стават все по- съвременни, а вредите от тях все по – сигурни. Доскоро се смяташе, че те основават по – малко вреди на белите дробове от елементарните цигари. Дали това е по този начин? В идващите редове ще опишем какво се случва след несъмнено време, когато сме спрели да пушим от вейповете.

След 20 минути: по – крепко сърце
-->
Дори, когато не сте употребявали устройството единствено по – малко от час " сърдечният ми темп се възстановява, кръвното ви налягане спада и кръвообращението ви стартира да се възстановява ", споделят специалисти.

След това дишането ви също ще се усъвършенства. В наличието на вейпа има две съществени съставки - пропилен гликол и растителен глицерин. Те при нагряване те повлияват на дихателните пътища. " Когато се откажете от вейповете, би трябвало да установите, че дишането ви става по-малко затруднено и въздушният поток е по-чист ", както споделят специалисти.

След няколко часа: отдръпване на никотина

Според доста хора електронните цигари не въздействат на белите дробове, само че това не е по този начин, даже и те да са без никотин.

Острите признаци на никотинова абстиненция могат да бъдат психически и физически, " психическите признаци могат да включват предпочитание за никотин, промени в настроението, проблеми с концентрацията, нервност и тревога. Физическите признаци включват " главоболие, изпотяване, трептене, бодърствуване, нараснал вкус, коремни конвулсии и запек ", допълват специалисти.

След 24 часа: спада рискът от инфаркт

Съществува изследване от 2018, което сочи, че, когато използваме вейпове това удвоява риска от инфаркт. Откажете ли се рискът понижава по – бързо.

“Само след един ден рискът от инфаркт стартира да понижава с помощта на понижаването на кръвното налягане, повишението на равнищата на О2 в кръвта и намаляването на отрицателното въздействие върху равнищата на холестерола и образуването на кръвни съсиреци ", считат специалисти

След 2 дни: възприятията стартират да се усъвършенстват

Електронните цигари доста постоянно понижават сетивността на ползвателите им. Вкусът и миризмите понижават. Когато човек не пуши даже единствено за два дни рецепторите му се усъвършенстват доста.

Три дни по – късно: никотинът се освобождава от организма

Точно тогава организмът почиства наличието на пристрастяващото вещество. Ще усетите най – високо предпочитание за пушене тъкмо в този миг.

  " Никотинът напуща тялото ви на третия ден, заради което признаците на абстиненция доближават своя връх ", споделят специалисти.

След три месеца: кръвообращението доста се усъвършенства, като рискът от рак се намалява на половина

Когато пушим кръвоносните ни съдове биват свити, а когато откажем електронното наргиле те ще се възстановят, тъй като имат такава дарба.

След девет месеца: моментът, в който белите дробове стартират още веднъж да преборват инфекциите

Спирането на вейповете понижава затруднения при грип и пневмония. Тогава и кашлицата изчезва.

" След девет месеца здравето на белите дробове се усъвършенства доста с помощта на обновяването на микроскопичните структури, сходни на косми, в белите дробове, които оказват помощ за изтласкването на слузта и битката с инфекциите ", споделят специалисти.

5 години по – късно: съвсем няма да мислите инсулт

Рискът от това заболяване е много по –нисък при пет години без използването на вейп, тъй като тогава ще имате обикновено кръвно налягане. Изследване твърди, че рискът от инсулт при пушачи е 71% по – висок.

След десетилетие- по –нисък риск от рак

Друго изследване от 2017 година твърди, че вейповете вършат смяна на нашето ДНК. Те предизвикват  болестта рак. " След едно десетилетие рискът от рак на белия дроб понижава с 50 %, както и рискът от рак на панкреаса, устата и гърлото ", настояват специалисти

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР