Вейпърка (пушачка на електронни цигари с пара) на марихуана е

...
Вейпърка (пушачка на електронни цигари с пара) на марихуана е
Коментари Харесай

Вейпър на канабис разви първия в света случай на "кобалтов бял дроб"

Вейпърка (пушачка на електронни цигари с пара) на марихуана е първият човек, който разви смъртоносното положение "кобалтов бял дроб ", откакто лекарите откриха следи от метала в дробовете й.

Специализираното здравно издание The European Respiratory Journal оповестява, че казусът на 49-годишната жена, която е развила нелечимото положение, откакто метали са били открити в белия ѝ дроб и течността за вейп в нейното устройство.

Отбелязва се, че в предишното дамата е пушила елементарни цигари, само че преди шест месеца се е пренасочила към ZenPen.

Нещо плашещо се случи с дробовете на момче, пушило вейп СНИМКИ

Тя потърсила здравна помощ, откакто изпитала усложнения с дишането и развила хронична кашлица.

Впоследствие тя е била диагностицирана с пневмокониоза от корав метал или кобалтов бял дроб, откакто по органа ѝ били открити нелечими белези, известни като "пукнатини ".
От кобалтов бял дроб нормално страдат хора, които са постоянно изложени на въздействието на метали, да вземем за пример, бижутерите.
Електронните цигари „ вкарват “ ракови субстанции в белите дробове

Съавторът на материала доктор Рупал Шах от Университета в Калифорния: "Заяви, че това е първият прочут случай на провокирана от метал токсикоза в белия дроб, резултат от вейпинга, довела до дълготрайни, най-вероятно перманентни, увреждания на белия дроб на пациента ".

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР