Ветровете в региона са достигали до скорост от 120 км/ч.

...
Ветровете в региона са достигали до скорост от 120 км/ч.
Коментари Харесай

Истински ураган или необичайно силна буря бе преминалият над Бургас кошмар

Ветровете в района са достигали до скорост от 120 км/ч. - 118 км/ч. е минималното условие за характеризиране на стихия като вихър по скалата на Сафир-Симпсън
Истински вихър или просто извънредно мощна за сезона стихия бе това, което мина през Бургас към 17 ч. през днешния ден, 17 септември 2022 година

Много допустимо е да се окаже, че това е историческа за града и района дата, защото по формалната подредба на ураганите на Сафир-Симпсън е разказано, че скорости на вятъранад 64 благи в час или 118 км/ч. са присъщи точно за ураганите.

По публични данни все още вятърът е духал, най-малко на моменти, със скорост над 120 км/ч., което би значело, че за пръв в записаната история на Бургас през днешния ден сме станали очевидци на такова изрично нехарактерно за нашите географски ширини естествено събитие. Уловката е, че, с цел да влезе в категория " вихър първа степен " бурята над Бургас, вятърът е трябвало да духа с тази скорост най-малко 10 минути без да спре и то на височина над 10 метра над морското ниво.

Иначе по самата канара на Сафир-Симпсън, в която са разказани и евентуалните вреди от ураганите с разнообразни категории, е записано, че тези от категория 1 могат да доведат до: Изкоренени дървета; Счупени огромни клони; Съборени табели, знаци, билбордове и стълбове; Спиране в енергозахранването поради повреди в инфраструктура; Щети понсгради. Видно от това изложение е, че на процедура всякобедно от изброените за Категория 1 евентуални вреди са налични в Бургас и района.

Дали обаче днешната стихия ще бъде характеризирана като вихър, следва да разберем. Междувременно, в случай че това се случи, по какъв начин бихте вие нарекли евентуалния първинза иаторията на района ни вихър?
 Нахлуването на урагана в Бургас
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР