Ветото на оръжията за Украйна е абсолютно безпредметно, каза президентът

...
Ветото на оръжията за Украйна е абсолютно безпредметно, каза президентът
Коментари Харесай

Радев: Войнолюбците в Народното събрание взеха решение за военна помощ за Украйна

Ветото на оръжията за Украйна е безусловно безпредметно, сподели президентът Румен Радев в отговор на решението на " Възраждане " и Българска социалистическа партия ще сезират Конституционен съд за даването на военна помощ на Украйна. По думите му сезирането на Конституционен съд е безусловно безнадеждна идея и няма да има никакъв резултат.

" Неведнъж приканих депутатите за разсъдък и виновна позиция по тематиката. За страдание войнолюбците в Народното събрание взеха решение за военна помощ за Украйна с голямо болшинство и задължиха служебното държавно управление да подписа контракт с Украйна за тази помощ ", сподели той.

В днешната извънредно нежна политическа обстановка Радев съобщи, че всяка институция и всяка партия би трябвало прецизно да се придържат към закона.

" Съгласно нормативната уредба налагането на несъгласие не може да трансформира текстове по подписан към този момент интернационален контракт. Сезирането на Конституционен съд след ратификация на интернационален контракт е невероятно. Конституционен съд изрично няма защо да се произнесе ", сподели той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР