Ветото, което наложи президентът, е негово конституционно право. Бях изненадан,

...
Ветото, което наложи президентът, е негово конституционно право. Бях изненадан,
Коментари Харесай

Армията може да се използва за съвместни патрули с МВР

„ Ветото, което наложи президентът, е негово конституционно право. Бях сюрпризиран, във връзка с армията, аз държа на това, че тя би трябвало да бъде употребена в избрани обстановки, като да вземем за пример взаимни патрули с полицията, както и да поемат част от обектите за охраняване. Военните биха били на послушание на Министерство на вътрешните работи, защото то дава отговор за публичния ред в спокойно време “. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия вътрешният министър Младен Маринов.

По думите му потенциалът на армията би могъл да се употребява в миг, когато се изчерпа ресурсът на Министерство на вътрешните работи. Според министър Младен Маринов би трябвало време, с цел да се затегне строгостта при пропускането на контролните пунктове при регионалните градове, защото доста от хората е трябвало да се снабдят с нужната служебна записка. 

„ Засега министерството се оправя със обстановката “, разясни министър Маринов.

До момента Министерство на вътрешните работи е образувало над 100 досъдебни производства на хора, които са нарушили 14-дневната карантина, която се управлява от органите на реда.

„ Всеки ден се усилват сигналите за хора, които не съблюдават наложена карантина “, добави министърът на вътрешните работи и напомни строгите санкции, които бяха въведени за такива нарушавания - до 5 години отнемане от независимост и санкция от 10 000 до 50 000 лева

От Министерство на вътрешните работи регистрират спад на битовата престъпност. Няма нито едно откраднато транспортно средство през миналото денонощие на територията на страната.

„ Проблемът с бежанците стои на дневен ред, само че все още няма данни за съществени напредвания, а към нашата граница няма нито един опит за прекосяване през миналото денонощие “, добави вътрешният министър.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР