Ветко/Вълчо, по лична карта Арабаджиев, ще бъде водач на кандидатски

...
Ветко/Вълчо, по лична карта Арабаджиев, ще бъде водач на кандидатски
Коментари Харесай

Ветко Арабаджиев ще води листата на партията на Александър Томов в Пловдив

 Ветко/Вълчо, по персонална карта Арабаджиев, ще бъде лидер на кандидатски листи от коалиция " Движение дружно за смяната " (начело на това движениер е Александър Томов) в Пловдив област и Пазарджик. Регистрацията на Арабаджиев няма да бъде официална, той ще взе участие в акцията с изяви, осведоми " Актуално ".

Припомняме, че и брачната половинка му, Маринела Арабаджиева, през вчерашния ден последва образеца на обвинения предприемач Миню Стайков да се кандидатира за народен представител. И тя като него е избрала да се яви на изборите от Втори бургаски многомандатен регион като пета в листата на Движение Заедно за промяната 

Маринела Арабаджиева дружно със брачна половинка си Ветко Арабаджиев е обвинена за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни измами и пране на пари. Двамата бяха пуснати под домакински арест откакто излежаха повече от година в ареста. В момента на регистрацията на листата Арабаджиева е била с електронна гривна за следене.

Няма проблем да се кандидатира, защото няма влезнала в действие присъда и не е под забраняване. Кандидатурата й като народен представител я брани от задържане и покачване на ново обвиняване по време на предизборната акция до окончателното оповестяване на резултатите, разяснява през вчерашния ден по този мотив ръководителят на РИК-Бургас адв. Михаил Хаджиянев. Със същия претекст изборната комисия към този момент пусна за присъединяване в изборите предприемача Миню Стайков, който също е обвинен по дело, което се гледа в Специализирания углавен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР