Вестник Ню Йорк Таймс е подложен на обстрел заради публикуването

...
Вестник Ню Йорк Таймс е подложен на обстрел заради публикуването
Коментари Харесай

Масово недоволство към есе за сексуалността на Тейлър Суифт

Вестник " Ню Йорк Таймс " е подложен на обстрел поради публикуването на публикация, в която се спекулира със сексуалността на Тейлър Суифт.


В публикация с 5000 думи, озаглавена " Вижте какво накарахме Тейлър Суифт да направи ", редакторът Анна Маркс изброява препратки към ЛГБТК+ общността, очевидни или хипотетични в музиката на Суифт, и изрича догатката, че певицата изпраща кодирани послания, че скрито е член на общността.

Според Си Ен Ен публикацията е провокирала ответни реакции от страна на читателите, както и от " сътрудници " на Суифт.

Един подобен член на екипа на Суифт, който приказва пред медията при изискване за анонимност, изяснява решението за издание на публикацията със сексизъм и етични пропуски. " Заради големия ѝ триумф в този миг в етиката на хората има дупка под формата на Тейлър ", споделя индивидът. " Тази публикация нямаше да бъде позволена да бъде написана за Шон Мендес или за който и да е различен реализатор от мъжки пол, чиято половост е била сложена под въпрос от почитателите.

Изглежда, че няма граница, която някои публицисти да не преминат, когато пишат за Тейлър, без значение какъв брой натрапчиво, погрешно и неуместно е това - и всичко това под защитния воал на " публикация с мнение " - добави лицето.

" Това беше най-недостоверната публикация, която си припомням, че в миналото е излизала в " Ню Йорк Таймс ", още по-лоша заради обстоятелството, че е написана от чиновник, който е профилиран в сходни спекулации ", съобщи Крис Уилман, основен музикален критик във Variety.

Маркс твърди, че още от началото на кариерата си Суифт се пробва скрито да алармира, че се дефинира като хомосексуална. " Изолирано, една изпусната фиба може би е безсмислена или инцидентна, само че прегледани дружно, те са развяването на кок на балерина след дълго осъществяване ", написа Маркс. " Тези изпуснати фиби започнаха да се появяват в творчеството на госпожа Суифт доста преди куиър идентичността да стане несъмнено пазарна за всеобщата Америка. Те подсказват на хората с хомосексуална ориентировка, че тя е една от нас. "

В предишното Суифт е приемала общността на ЛГБТИ+, като е наричала концертите си " безвредно място " за хората от ЛГБТИ+ и обществено ги е защитавала в изявление за списание Vogue през 2019 година против рекордния брой антигей законопроекти, импортирани в щати в цялата страна.

" Правата се лишават на процедура на всеки, който не е хетеросексуален бял цисджендър мъж ", сподели тя. " Доскоро не осъзнавах, че мога да се застъпвам за общественост, от която не съм част ".

Но самата тя не се е идентифицирала като член на куиър общността. В пролога към презаписа на албума ѝ " 1989 ", публикуван през октомври, Суифт съобщи, че в един миг от кариерата си се е обкръжила с приятелки, с цел да се опълчи на непрестанните медийни спекулации за любовния ѝ живот. " Ако се срещах единствено с моите приятелки, хората нямаше да могат да вършат сензации или да сексуализират това - нали? По-късно разбрах, че хората могат да го създадат ", написа тя.

Маркс, явно осъзнавайки рецензиите, на които може да бъде подложено есето ѝ, се пробва да отговори на евентуалните реакции в публикацията си.

" Знам, че за някои разискването на евентуалната хомосексуалност на една звезда преди формалното ѝ обявление на самоличността е прекомерно непристойно и подхранвано от злословия, с цел да бъде почтено за разискване ", написа тя.

" Споделям доста от тези запаси. Но историите, които преобладават в груповото ни въображение, дефинират това, което нашата просвета разрешава на артистите и тяхната аудитория да споделят и да бъдат ", добави тя. " Всеки път, когато един актьор подаде сигнал за хомосексуалност и това предаване попадне на глухи уши, този сигнал умира. Признаването на опцията за хомосексуалност - като в същото време се осъзнава разликата сред опция и сигурност - поддържа този сигнал жив. " /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР