"Вещиците" на Роалд Дал, създаден по едноименния детскироман от 1983

...
"Вещиците" на Роалд Дал, създаден по едноименния детскироман от 1983
Коментари Харесай

Вещиците на Роалд Дал продължава да е най-гледаният филм у нас

"Вещиците " на Роалд Дал, основан по едноименния детскироман от 1983 година продължава да е най-гледаният у нас, сочат систематизираните данни от киносалоните след последния уикенд.

Римейкът по кино лентата от 1990 година, чиито режисьор в този момент е Робърт Земекис, който споделя за патилата на малко момче, което се е опълчва против вещиците от целия свят, е гледан от към този момент 6 752 фенове и има 61 688 лв. доходи за десетте дни на екраните.

Втора позиция заема екшънът "Честен апаш ", който е към този момент пета седмица на екраните у нас. За това време историята на героя на Лиъм Нийсън, който откакто е обрал 12 банки и е отмъкнал девет милиона $, взема решение че е време да заживее нов живот, като си признае закононарушението, само че би трябвало да се оправи с корумпирани сътрудници от ФБР, е гледана от 24 239 фенове и има 237 110 лв. доходи.

Трета позиция измежду най-гледаните филми е за анимацията "Лео да Винчи: Мисия Мона Лиза ". Веселата история за младия Лео - откривател на съвременни машини в средновековието, който би трябвало да се оправи и с кръвожадни пирати е към този момент 10 дни на екраните у нас и е гледана от 4 409 фенове и има 36 733 лв. доходи.

Четвърто място заема трилърът "Кухия човек ", основан по излезлите преди шест години комикси на Калън Бън. Загадъчното изгубване на няколко младежи от Средния Запад след тайнствен обред по призоваването на страховито създание от градска легенда, провокирало следствие от някогашния служител на реда Ласомбра е на екраните към този момент трета седмица, като са го гледали 7 058 фенове и има 57 395 лв. доходи.

На пето място е комедията "Войната с дядо " по едноименната книга на Робърт Смит от 1984 година. За към този момент девета седмица взаимоотношенията сред 10-годишния Питър и дядо му Ед, които влизат в поредност от комични обстановки поради някогашната стая на внука, която към този момент населява дядото, са гледани от 42 166 фенове и регистрират 397 344 лв. от билетите им.

Шеста позиция заема анимацията "Тролчетата: Турнето ", продължение на първата анимация от 2016 година. Пътешествието на Попи и Клон из шестте разнообразни тролски племена, с цел да ги обединят против крал Траш и кралица Барб е от месец и половина на екраните и е гледано от 15 128 фенове и има 128 814 лв. доходи.

На седмо място е "Тенет " - продължението на "Генезис " на Кристофър Нолан. Международния шпионаж, пътуването във времето и предотвратяването на международния прелом, заемащи огромна част от кино лентата са гледани към този момент от 42 819 фенове и са събрали 448 077 лв. доходи за съвсем три месеца на екраните у нас.

Анимацията "Скуби-Ду! " е на осмо място в топ 10. Пълнометражната история за основаването на детективската компания "Mystery Incorporated " от кучето-детектив и приятеля му Шаги е втори месец в кината и е гледана от 21 063 фенове и има 177 043 лв. доходи.

На девето място е втората част от тетралогията от Анна Тод - "След конфликта ". За десетте седмици на екраните кино лентата за Теса и Хардин, които още веднъж се впускат в търсенето на любовта сред тях е гледан от 49 678 фенове и има 424 172 лв. доходи от билетите им.

Десета позиция в уикенда без премиерни заглавия заема "Мулан " - игралната версия на анимацията на "Дисни " от края на 90-те години на предишния век. Познатата приказка за младото момиче, преоблякло се като боец, с цел да размени татко си в императорската войска е гледана от 40 080 фенове и има 438 596 лв. доходи за деветте седмици у нас.

Миналият уикенд филми в кината у нас са гледали общо 6 271 фенове, до момента в който предходната година по същото време в салоните са били общо 60 998 души, добавя Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР