Веществата са с недоказан произход и състав, поради липса на

...
Веществата са с недоказан произход и състав, поради липса на
Коментари Харесай

РИОСВ - Русе: Опасните отпадъци от „Хиподрума“ са с неизвестен произход

Веществата са с необоснован генезис и състав, заради липса на акредитирана лаборатория в страната

Загробените рискови боклуци, които бяха открити от специалистите на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе при изключителна инспекция на 9 юни в местността „ Под Ормана “ - край Русе, се съхраняват в железни варели и пластмасови контейнери, в самостоятелен склад, ситуиран на територията на парцела, под отговорно бранене. Към сегашния миг се води досъдебно произвеждане, което не разрешава извеждането им от парцела и предаването им на лица, притежаващи разрешителни документи.

Резултатите от взетите почвени проби не демонстрират наличие на пестициди, каквито бяха първичните опасения. Веществата са с необоснован генезис и състав, заради липса на акредитирана лаборатория в страната. По смисъла на Закона за ръководство на отпадъците това са рискови боклуци, като заключението се базира на възложен от ползвателя на парцела паспорт за сигурност, в който е отразено, че веществата са рискови за водни обекти, оповестиха от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе.

На нарушителя е обещано наставление да извърши подредба на отпадъка, което не е изпълнено в период. Съставен е акт за определяне на административно нарушаване. Регионална инспекция за опазване на околната среда – Русе продължава работата по случая.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР