Веселин Марешки е получил отказ от община Варна да си

...
Веселин Марешки е получил отказ от община Варна да си
Коментари Харесай

За басейна на Марешки във Варна няма разрешение от общината

Веселин Марешки е получил отвод от община Варна да си направи басейн в парцела в Морската градина, излиза наяве от отговор на администрацията до общинския консултант на " Демократична България " (ДБ) Стела Николова. На 14 октомври предходната година той е изискал позволение за създаване на оборудването, само че шест дни по-късно основният проектант Виктор Бузев му отхвърля. Въпреки това на фотоси от дрон, публикувани преди време от Демократична България, се вижда че басейнът е в развой на създаване.

Николова е осъществила кореспонденцията по процедурата на Закона за достъп до социална информация. Тя я разгласява през днешния ден в обществените мрежи. Съветничката е пратила и други питания към общината, само че те са оставени без отговор (виж снимките).

За строителните дейности в парцела на Марешки се разбра през есента. После жители, групирани главно към Демократична България, спретнаха няколко митинга. Зам.-председателят на Народното събрание и водач на " Воля " пък назова хубавата си къща и китния двор към нея " курник ".

Имотът, който е в местността Салтанат, е унаследен на родствениците на един от еблематичните варненски архитекти - Дабко Дабков. Марешки го купува през една от компаниите си. На нея е имало сграда. Строежите в региона са неразрешени, само че може да се правят преобразувания на постройките - евентуално тази малка врата употребява Марешки. Видно от фотосите обаче в двора се появява и басейн, за който в този момент излиза наяве, че локалната администрация не е издала позволение. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР